„Samozřejmě jsem si už něco přečetl, ale jsou to všechno jenom obecné informace, které se jen těžko komentují, když není konkrétní případ. Nemám žádné informace o tom, že by se případ týkal klubů z Kolínska," uvedl předseda Okresního fotbalového svazu Ivo Pařík.

„Je to fotbal, kde podobné kauzy byly, jsou a budou. Je to jenom o lidech a sebe lepší legislativa tomu nemůže zabránit," dodal.

Kolínský okres reprezentuje v nejnižší krajské soutěži šest celků. Z dotázaných se každý od tohoto počínání distancuje. „Něco jsem zaslechl, ale nic o tom nevím. Za náš klub můžu říct, že nikdo obviněný nebyl. My se od podobných praktik distancujeme," řekl k aktuálnímu tématu vedoucí Břežan II Vladislav Pikner.

Stejně mluví i v Býchorech. „Býchor se to netýká a to je nejdůležitější," hlásí trenér Lukáš Hartig.

„Já se k tomu nechci moc vyjadřovat, ale bylo to veřejný tajemství. Donášely se ke mě zprávy, že se něco podobného děje. Bylo to vidět hlavně na výkonech rozhodčích, takže mě to vůbec nepřekvapuje, že byl někdo obviněný," dodal bývalý hráč pražské Sparty nebo ruského Petrohradu.

„Musím říct, že my jsme oddíl, který proti korupci bojuje a nelíbí se nám, když se něco podobného děje. Jestli se někomu prokáže vina, určitě jsem pro tvrdý trest," konstatoval trenér Velkého Oseka Jiří Sodoma.

Dění okolo úplatkářské kauzy nevnímají pouze funkcionáři, rozhodčí, ale také samotní hráči.

„Samozřejmě se mi podobné situace ve fotbale nelíbí, ale z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že se asi dějí. Při našich zápasech rozhodčí několikrát tendenčně pískal v náš neprospěch. Navíc jsem navštívil osobně několik zápasů, kde bylo zjevné, že se nehraje fér. Ať si z této odpovědi každý vybere to své," řekl hrající manažer Ratboře Miroslav Dolejš, jehož tým právě v tomto období nejnižší krajskou soutěž hrál. Nakonec z ní spadl.

Fotbal tak dostal další facku. Jak si s ní poradí? To ukáže až další čas…