„Po třech slabších zápasech jsme předvedli kolektivní výkon, podpořený bojovností všech hráčů a zaslouženě zvítězili," uvedl trenér Jiří Černý.

„Tentokrát se nám povedl vstup do utkání a již v šesté minutě jsme vedli o dvě branky. Pak přišlo naše obvyklé uspokojení, při dvou soupeřových šancích nás však podržel gólman Záruba. Dá se říci, že po zbytek zápasu jsme hru kontrolovali a mohli přidat více než jednu branku. Za dnešní výkon zaslouží kluci pochvalu. I když se dařilo někomu více, někomu méně, všichni bojovali a udělali vše pro úspěch týmu," dodal Jiří Černý.

Kolín je v tabulce na šestém místě. Další duel sehraje v sobotu ve Varnsdorfu.

Branky: Kasal 2, Fuxa. Poločas: 2:0.
Sestava: Záruba – Procházka (76. Vyhnánek), Kopáček, Vondáček (67. Hampl), Šendera – Fuxa, Pikner, Piskač (78. Vyhnánek), Hranca (53. Stánok), Jirků – Kasal.

Šestnáctka je stále na třetím místě

Podobně si vedla proti Písku i kolínská šestnáctka. Ta vyhrála 4:2 a nadále se drží na třetím místě tabulky. Pouhé tři body za prvním Táborskem.

„První polovina prvního poločasu se nám herně moc nepovedla. Soupeř nás přehrával a vytvořil si několik střeleckých příležitostí a z jedné z nich se dostal do vedení. Postupem času se nám povedlo hru vyrovnat a z přímého kopu Jirkou Ceralem vyrovnat. Oproti prvnímu poločasu se nám vstup do druhého povedl a po průniku Standy Rosendorfa do vápna a přihrávce před branku nás Petr Hobík dostal do vedení. Tato branka nás povzbudila a získali jsme herní převahu, kterou jsme korunovali navýšením našeho vedení na 4:1. V závěru se soupeři po našem zbytečném faulu povedlo snížit ze standardní situace hlavou na 4:2, ale to už naštěstí bylo na nějaké zdramatizování pozdě," řekl po utkání asistent Petr Káninský.

O další body bude Kolín bojovat v sobotu na půdě Varnsdorfu.

Branky: Ceral, Hobík, M. Novák, Exner. Poločas: 1:1.
Sestava: Foršt – Mužík (65. Vyhnánek), Exner, Drobný, Bukač – Nekolný (58. Salva), Ceral (68. Matějka), O. Novák (74. Vojtíšek) – Rosendorf (58. Uher), M. Novák, Hobík (74. Havlíček).