První velké šance přišly hned v úvodu utkání, ale zůstalo pouze u nich, aby tu největší v 7. minutě spálil tváří v tvář gólmanovi domácích hostující kapitán, exligista Ivo Svoboda.

Ten jako by se zastřeloval, protože ve 20. minutě měl na kopačce jasné vedení. Míč z jeho kopačky se ale za překonaným Sovou zastavil o tyč. A do třetice všeho dobrého a zlého z přímého volného kopu trefil po třiceti minutách hry  břevno.

Jeho představení pokračovalo dál. V 38. minutě si zaběhl za obranu, skóroval, ale radost mu zkazil zdvihnutý praporek pomezního rozhodčího pro těsné ofsajdové postavení.

Nedáš, dostaneš? To se bohužel nenaplnilo, protože to by nesměl pět minut před odchodem do kabin při přečíslení domácí Froněk vyhnat nabíhajícího Brabce mimo střelecký úhel. Jak první poločas začal, tak i skončil. Nevyužitými šancemi na obou stranách.

O přestávce asi proběhla bouřka v domácí kabině, protože hned v úvodu druhého dějství Českobrodští na svého soupeře doslova vlétli a vytvořili si tři vyložené šance, aby jejich „z mrtvýchvstání" korunoval po závaru před brankou pohotovou dorážkou Janda.

Další šance opět na sebe nenechala dlouho čekat a o minutu později Froněk nastřelil břevno. Domácí se do šancí tlačili dál, ale z jejich nájezdů se už žádná pojistka vedení nezrodila.

Hosté mohli litovat neproměněných šancí z první půle, protože v té druhé již tak nehrozili a odjeli nakonec domů z prázdnou.

„První poločas mohl rozhodnout o osudu tohoto utkání, ale my jsme ho se štěstím, i díky gólmanovi, přestáli. V tom druhém jsme měli navrch a na rozdíl od soupeře jsme naši převahu korunovali gólem a těsné vedení uhájili až do konce," konstatoval radostně po utkání trenér Českého Brodu Zdeněk Andrlík.

Branka: 57. Janda. Rozhodčí: Kazda. ŽK: 1:2. Diváci: 100. Poločas: 0:0.
Český Brod: Sova – Farkaš, Svoboda, Kozák, Janda – Skořepa, Moravec (71. Šindelář), Brabec (84. Müller), Vobořil – Šťastný (89. Jerie), Froněk (90. Kozlíček).
Vysoké Mýto: Černý – Živný, Němeček, Daněk, Lebeda (65. Motl) – Luptovský, Benda, Kopřiva, Štěpánek (82. Dvořák) – Dostál (82. Krátký), Svoboda.

(Mojmír Strachota jun)