FK Kolín - Bohemians 1905 B 2:2

Hned v první minutě se u lajny dobře uvolnil Štoček a vyslal do pokutového území prudkýcentr, který vápnem hostí jen prolétl. Chvíli na to z totožné pozice centroval i Svoboda, ale i jeho centr nenašel žádného z kolínských hráčů. První střelecký pokus si připsali domácí, když z hranice vápna střílel hodně nad branku Süsser. Slibně vypadala akce domácích z páté minuty, kdy Tlučhoř centroval míč, který prošel mezi hráči celým pokutovým územím a zastavil ho až obránce hostí na brankové čáře. V osmé minutě přišla první šance Bohemians, když útočník hostů netrefil ideálně prudký centrovaný míč a Čižinský bez problémů lapil. O minutu později chyběli centimetry k tomu, aby se Kolín dostal do vedení, když krásně střílel Štoček. V jedenácté minutě přišla první branka utkání, a to z kopačky hráče Bohemky. Nenápadný centrovaný míč propadl až na Jiřího Ptáčka, a ten se z hranice malého vápna nemýlil. Po úvodní brance tlak domácích ustal a hostům narostla křídla. V šestnácté minutě mohl Kolín děkovat Čižinskému, který zneškodnil samostatný únik krajního záložníka Bohemky Engelmanna. Domácí příznivci si mohli zhluboka oddechnout i v minutě dvacáté po tvrdé střele Augustína, která minula branku Kolína jen o kousek. Ve 26. minutě si u pokutového území hostí došel pro faul Štoček. Nedisciplinovanost hráčů hostí potrestal z následného přímého kopu Krejcar, který za přispění břevna krásně vymetl šibenici. Ve 32. minutě Svoboda výborně napadal zadáka Bohemky, který přihrál svému brankáři malou domů. Z následného nepřímého kopu Ivo Svoboda skóroval a Kolín vedl 2:1. Kolín svého soka přehrával a zaslouženě vedl. První poločas zakončil nebezpečný centr Kalivody, který odvracel stoper Bohemians. V první půli byl Kolín lepším mužstvem. Hrozil hlavně z centrovaných míčů ze strany a standartních situací. Hráči Bohemians 1905 se spoléhali na rychlé brejky do otevřené kolínské obrany.

Druhý poločas začal šancí hráčů Bohemians, po centrovaném míči jejich krajního zalóžníka. Chvíli poté se do vápna hostí elegantně dostal Svoboda, kde ovšem nepřesně přihrál. V 53. minutě se ve velké šanci ocitl Krejcar, ale míč netrefil dobře. V 61. minutě přišlo vyrovnání hostů. Centr z pravé strany žádný z kolínských obránců nedokázal odvrátit, a tak se z branky v Čižinského síti mohl radovat Pavlík, který střílel zcela osamocen z hranice malého vápna. V 63. minutě se zrodila velká šance Krejcara, který byl po přihrávce Svobody osamocen na značce pokutového kopu, ovšem míč svou slabší levou netrefil dobře. Nepovedenou střelu mimo branku ještě doběhl Štoček a centroval na Svobodu, který míč lehce tečoval vedle levé tyče Havránkovy branky. V 68. minutě se ke střele z úhlu dostali hosté. Se střelou doprostřed branky si Čižinský bez větších komplikací poradil. V 76. minutě se domácí příznivci hněvali na hlavního sudího Živnůstka, poté co se domnívali, že obránce hostí zahrál po centru Puka rukou v pokutovém území. Kolín si ke konci zápasu vytvářel velké množství standartních situací v bezprostřední blízkosti pokutového území Bohemky. V 80. minutě zahrával kapitán domácích Mach přímý kop z rohu vápna. Brankář Havránek míč podcenil a se štěstím vyrazil na roh. Nedlouho poté se ke střele ze vzdálenosti dvaceti metrů od branky dostal Čapek, bohužel jeho střele chyběla přesnost. Domácí mohli vítězství strhnout na svou stranu minutu před koncem. Krejcar zahrával standartní situaci na úrovni půlící čáry, brankář Bohemians chyboval, hráč Kolína nacentroval míč před prázdnou branku, na který bohužel nikdo z domácích nedosáhl. Když utkání rozhodčí Živnůstka ukončil spokojenější s bodem museli být hráči Bohemians 1905 B. Naopak domácí hráče musela ztráta dvou bodů mrzet, protože dnes si zasloužili zvítězit.

,,Špatně jsme vstoupili do zápasu, protože jsme laciným gólem šli do ztráty 1:0. Ovšem do poločasu jsme to dobře otočili. Celkově jsme měli více příležitostí než Bohemka, ta z minima vytěžila maximum. Za stavu 2:1 jsme měli dost příležitostí k tomu, aby jsme gól vstřelili. V závěru utkání ještě mohl rozhodnout Puk, bohužel se tak nestalo. Musíme bojovat dál a příští týden vyhrát v Holici," řekl bezprostředně po utkání kouč domácích Bohuslav Pilný.


Branky: 26. Krejcar, 34. Svoboda - 11. Ptáček, 61. Pavlík. Rozhodčí: Živnůstka. ŽK: 1:1. Diváci: 220. Poločas: 2:1.
FK Kolín: Čižinský - Kalivoda, Šourek, Zdeňka, Mach (85. Kesner) - Krejcar, Tlučhoř, Süsser (71. Puk), Felcman (65. Čapek) - Svoboda, Štoček. Trenér: Pilný.
Bohemians 1905 B: Havránek - Barros, Kolísek, Busta (58. Brojo), Janoušek (46. Paluka) - Pavlík, Hašek, Brhlík, Engelmann (85. Novák) - Augustín, Ptáček.