„Hlavně jsem rád, že jsme vyhráli, ale na můj vkus jsme na začátku nechali Kunice dost hrát. Měly tam nějaké šance," řekl po utkání trenér Kolína Radim Nečas.

A měl pravdu. Jeho tým se sice již ve třetí minutě ujal po pěkné spolupráci Stejskala s Horákem vedení, pak se ale čím dál častěji hlásili o slovo hráči Kunic. Především Jíra. Nejprve zkoušel překonat Čižinského střelou z jedný, domácí gólman však ukázal perfektní postřeh a ránu zázračně vyrazil na roh. O chvíli později se ho snažil zaskočit lobem z dálky, jeho pokus ale orazítkoval pouze břevno.  V další dobré pozici se objevil Balšánek, ale ani hostující kapitán Čižinského nepřekonal. Míč skončil nad.

Kolín se postupně oklepal a začal diktovat tempo hry. A přicházely i šance. Marek Sedláček dostal před bránu ideální přihrávku, jenomže proti byl brankář Štěpánek, který se štěstím vyrazil míč na tyč. Pak se do pokutového území řítil Stejskal, zkoušel udělat  brankáři kličku, ten mu však úmysl překazil a skokem pod nohy mu šanci překazil. Diváci se sice dožadovali penalty, rozhodčí Martínek byl ale jiného názoru. Pak si hostující gólman vybral slabší chvilku. Váhal tak dlouho s odkopem, až mu míč sebral Marek Sedláček. Jeho pohotový oblouček jen těsně minul tyč.

Uklidnění do domácích řad přinesla až 62. minuta. To ukázala perfektní spolupráci bratrská dvojice Sedláčků. Marek přihrával a Michal neomylně zakončoval.
Další pojistku měl na noze střídající Čapek, trefil ale jenom tyčku. Pak se chtěl ukázat další náhradník Fidrich, ale ani on nebyl úspěšný. Z brejku trefil pouze brankáře.
Bez šancí nebyli ani hosté. Nejprve po centru Zaala napálil Balšánek míč do břevna, kapitán Kunic měl smůlu i o chvíli později. Po rohu se snažil prostřelit „Čížu", ten se opět nedal a vychytal tak druhé čisté konto v řadě.

„Po prvním gólu jsme měli snad sedm ložených šancí. Doteď nechápu, co všechno dokážeme zahodit. V příštím zápase by se nám takové neproměňování a laxnost v koncovce mohla vymstít. Po druhém gólu jsme se definitivně uklidnili a mohli jsme z brejku přidat ještě další góly. Musím mužstvo pochválit za bojovnost. Hráči dřeli až na doraz," podotkl Radim Nečas.

Kolín si vítězstvím upevnil vedení v tabulce třetí ligy. Jeho poslední vystoupení ale sledovala hrstka diváků. Do ochozů jich přišlo pouhých sto čtyřicet.
„To je jediná kaňka tohoto zápasu. Kolín má třicet tisíc obyvatel, hraje o první místo a na zápas přijde taková hrstka fanoušků. Mrzí mě to hlavně za hráče," dodal Radim Nečas.

Snad jich v neděli proti Královu Dvoru přijde víc…

FK Kolín - Kunice 2:0

Branky: 3. Stejskal, 62. Michal Sedláček. Rozhodčí: Martínek. ŽK: Jelínek, Michal Sedláček, Štoček, Marek Sedláček – Ilko, Kolmistr. Diváci: 140. Poločas: 1:0.
Kolín: Čižinský – R. Biško (85. Tvrzník), J. Biško, Janíček, Nešpor – Marek Sedláček (90. Linhart), Jelínek, Michal Sedláček, Stejskal (81. Fidrich) – Horák (64. Čapek), Štoček.