„Předpokládali jsme, že nás druholigový soupeř prověří. První poločas splňoval potřebné parametry, hrálo se v tempu se šancemi na obou stranách. Byli jsme produktivnější a soupeř tomu přispěl individuálními chybami. Proto to vítězství bylo tak vysoké," řekl po utkání trenér Kolína Roman Veselý.

„Podali jsme hodně špatný výkon. Nejhorší v přípravě a zaslouženě jsme prohráli," zlobil se po zápase trenér Čáslavi Ivan Kopecký.

Rozdíl ve hře byl skoro ve všech herních dovednostech. „Kolín byl lepší v pohybu, dorážel nás a byl agresívnější," všiml si Kopecký.

„Potvrdilo se, že mužstvo máme pohromadě už déle, že hrálo kompaktněji a v kombinaci jsme byli i přesnější," poznamenal Roman Veselý.

„Není to omluva, ale dostali příležitost všichni hráči a ukázali, jestli na to mají nebo ne. Tímto výkonem se rozhodně nemůžeme prezentovat a chtít soutěž zachránit," podotkl Ivan Kopecký.

Domácí hráči předvedli i několik parádních kombinací. Jako třeba při druhém gólu. Michálek vybojoval u postranní čáry míč, poslal centr do vápna na Bočka, ten z jedné přiklepl balon Sedláčkovi, na jehož střelu byl Dastych krátký. Fotbalová paráda.

Zatímco domácí borci se fotbalem doslova bavili, hosté prožívali krušné chvilky. Důkazem toho byla například 68. minuta, kdy si Vasilakos vstřelil vlastní gól. Nedíval se, že mu brankář Dastych běží mimo bránu a poslal mu míč přímo k tyči. O chvíli později se podobná situace opakovala, jenom s tím rozdílem, že míč skončil těsně mimo. Z následného rohového kopu vytěžil branku obránce Šourek.

Čáslav se za celý zápas moc do šancí nedostávala, když už se však dostala k ohrožení brány, své umění ukázal mladý gólman Cink. Zejména čaroval při dvou pokusech Krmenčíka a poté dorážce P. Efthymiadise.

„Nějaké šance jsme měli, ale byli jsme nedůrazní nebo zbrklí," hlesl Kopecký.

Další utkání sehraje Kolín v sobotu 16. února. Od 10 hodin se představí na umělé trávě v Kutné Hoře proti domácím výběru.

Branky: 45. Michálek, 58. Sedláček, 68. vlastní Vasilakos, 70. Šourek.  Poločas: 1:0.
FK Kolín: Cink – Čapek (73. Kafka), J. Biško, Šourek, Nešpor (77. R. Biško) – Jelínek (46. Stejskal), Sedláček – Michálek, Novotný, Boček (66. Vácha) – Štoček (46. Hartig, 55. Štoček).
Čáslav: Dastych – Šandera, Charuza, Rendla (46. Vasilakos), Achemaistos (46. Kunášek) – Kelesiadis (63. Melissopoulos), Prášil (Pollalis), P. Efthymiadis (80. Halkias), Krmenčík (66. Kučera) – Ujec (46. Diuf), Sklenář (63. Hippas, 80. G. Efthymiadis).