„V brance nastoupil Vízek z Hradce Králové a v poli pak Tvrzník, který naposledy hrál za Karlovy Vary. Dále jsme zkoušeli Manduce, Prokopce a Matějku. Všichni tři jsou z Pardubic. Právě s tímto klubem jsme uzavřeli faremní spolupráci," uvedl trenér Kolína Ladislav Bobek.

„Také ještě jednáme o hráčích, kteří u nás na jaře hráli. Třeba o Čavošovi. Nemáme to ale ve vlastních rukách. Musíme počkat, jak se k tomu postaví vedení Sparty. Těch hráčů je ale víc," dodal Bobek.

„Chceme v této sezoně vsázet především na dravé mládí spojené se zdravým charakterem a chutí bojovat za město Kolín. Tým bude složen také z několika účastníků loňského druholigového kádru," konstatoval předseda kolínského klubu Leoš Bešťák.

Nejen na spolupráci s východočeským klubem, který hraje druhou ligu, budou ale v Kolíně sázet. „Také se chceme zaměřit na hráče z okolí," přiznal Bobek.

V sobotu se z regionu ukázali dva. Libor Křelina, který naposledy nastupoval v Kutné Hoře a Lukáš Seifert. Toho fanoušci znají z působení ve Velimi. Prvně jmenovaný se uvedl parádně. Vstřelil oba góly Kolína. Na útočníka skvělá vizitka.

Druhý zase operoval na levém okraji obrany. „Byla to docela makačka," přiznal Lukáš Seifert.

„Je to úplně něco jiného. Častěji se trénuje, hra je rychlejší. Snad to zvládnu," dodal bývalý kapitán Velimi.

Další test čeká na hráče Kolína již ve středu. Od 17.30 hodin přivítají Pardubice. „Toho času do začátku sezony moc nezbývá, tak doufám, že se nám podaří dát kádr dohromady, abychom dobře vstoupili do nové sezony," uzavřel Ladislav Bobek.