„Hra byla křečovitá, protože jsme věděli, že potřebujeme udělat bod. Na klukách to leží," přiznal trenér Tomáš Staněk.

Přitom Kolín nezačal špatně. Již v úvodu vyzkoušel Nešpor utěšenou ránou z trestného kopu pozornost brankáře Houdka, ten se však nenechal zaskočit a míč vyrazil na roh.

V závěru prvního poločasu se už domácí dočkali. Po hlavičkové spolupráci Štočka s Veselým druhý jmenovaný otevřel skóre.

Záchrana byla blízko. Menší komplikace ale přišly chvíli po změně stran. Po centru Vanečka se na přední tyči prosadil Hradecký.

Vrátit vedení Kolínu mohl Šimeček, jeho střelu za vápnem ale Houdek vyrazil. Po něm nezachoval v dobré příležitosti chladnou hlavu Veselý, který zcela osamocený zakončil slabě.

A bylo zle. Po rohu Vaněčka se opět na přední tyči prosadil hlavou střídající Petr Šácha.

Kolín se pokoušel o kýžené vyrovnání. Nejblíže k němu měl Nešpor, ten ale další střelou zpoza vápna Houdka nepřekonal.

„Dneska nás opět popravila standardní situace po rohu. To je pořád dokola. I když se na to připravujeme a děláme všechno možný, tak nám to tam zase spadne. Fotbal se rozhoduje ve vápnech a tam jsem strašně slaboučký," posteskl si Tomáš Staněk.

„Třeba Dominik Veselý mohl dát na 2:1, nedal a pak nás soupeř ztrestal z rohu. Nejsme schopný udělat ten bod, protože jsme jako děti ve vápně. Přitom jsme vedli 1:0 a zklidnili se. Jenomže patnáct minut druhého poločasu jsme neměli pořádně balon, běhali jsme od ničeho k ničemu. Soupeř vyrovnal a pak přidal i druhý gól. Nedá se nic dělat, ten bod musíme získat příští týden," dodal Tomáš Staněk.

Získá ho Kolín v Králově Dvoře?

Branky: 39. Veselý – 54. Hradecký, 66. P. Šácha. Rozhodčí: Vaňkát. ŽK: Brunclík, Kučera, Hron – Hradecký. Diváci: 110. Poločas: 1:0.
Kolín: Vízek – Hron, Šourek, Jelínek, Nešpor – Němeček (73. Seifert), Brunclík, Šimeček (84. Biško), Kučera – Veselý, Štoček.