TRUTNOV – KOLÍN  0:3

Hostující fotbalisté splnili povinnost a postoupili. „Naše vítězství je zasloužené, ale ideální to z naší strany nebylo. Odvedli jsme sice slušnou práci, ale výkon příští týden musí být daleko lepší," uvedl ihned po utkání kolínský trenér Jaroslav Veselý.

Jeho tým vedl už po sedmi minutách hry, další dvě branky přidal až ve druhém poločase. „Věděli jsme, že to nebude snadné. Pohárové zápasy  jsou vždy specifické. Domácí dali do hry nasazení a agresivitu, tím je Trutnov pověstný. Prvních dvacet minut bylo z naší strany výborných, ale neproměnili jsme šance a z převahy jsme vytěžili pouze jeden gól. Kdybychom přidali další, mohlo to být klidnější. Takhle pak mohli zazlobit i domácí," vyprávěl po utkání kolínský trenér.

Za stavu dva nula neproměnili domácí pokutový kop, Pechatý jej lapil. „Kdyby penaltu dali, mohlo to ještě vypadat jinak. Pak jsme to ale v klidu dohráli," dodal spokojeně Veselý.

Kolín v neděli vstoupí do druholigové sezony domácím střetnutím s exligistou ze Znojma. Utkání začne v 17 hodin.

Branky Kolína: 7. Čížek, 56. Mujagič, 89. Jurečka. Poločas: 0:1. FK Kolín: Pechatý – Čížek, Petrášek, Biško, Hanuš – Jelínek (76. Bláha), Kučera – Klapka (65. Stejskal), Mujagič (55. Jukl), Kabele – Jurečka.