„Výkon nebyl z naší strany dobrý. Musíme se nad tím zamyslet, protože není normální, abychom se na utkání celý týden připravovali a nakonec ho nezvládli. Jediné plus je to, že jsme získali druhý bonusový bod v penaltovém rozstřelu. Těší mě i nula vzadu,“ řekl po utkání zklamaný trenér Jaroslav Havrda.

Kolín druhý zápas v řadě vyšel střelecky naprázdno. Do šancí se občas dostal, s jejich proměňováním byl ale na štíru. Dokonce na začátku druhé půle neproměnil po faulu Tobiáše na Mlynku penaltu. Němeček z krátkého rozběhu mířil vysoko nad.

Další dobrou možnost měl po dlouhém autovém vhazování Živného hlavičkující Šourek, jeho pokus ale dopadl podobně. Rozhodnout mohl střídající Mlynka, jeho pokus gólman Šťastný vyrazil před dobíhajícího Puka, kterému se míč zamotal mezi nohy a již nestačil vystřelit.

„Ztratili jsme jeden bod, Chtěli jsme se rehabilitovat po výkonu ve Vysokém Mýtě, které jsme nezvládli výsledkově i herně, bohužel se nám to nepovedlo. Hráli jsme pomalu a profesorsky,“ čertil se Havrda.

„Měli jsme asi čtyři dobré situace, jenomže jsme špatně řešili finální fázi. Ve druhé půli jsme chtěli zrychlit hru, hrát na méně dotyků, abychom rozpohybovali blok soupeře, což se nám trošku podařilo. Začínali jsme soupeře přehrávat a posledních třicet minut už to bylo na jednu bránu. Bohužel jsme neproměnili ani penaltu,“ posteskl si Havrda.

Trutnov nepřijal roli komparzistů a občas vystrčil drápky. Po chybě domácí obrany mohl otevřít skóre po půlhodině hry Holubec, který mířil doprostřed branky, kde stál připravený Pellegrini. Kolínský gólman se vytáhl i po střele Zezuly z voleje.

Když ani jeden střelec nedokázal nachytat brankáře soupeře, musely o vítězi rozhodnout pokutové kopy. A v nich měli přesnější mušku domácí. Penaltu postupně proměnil Šindelář, Biško, Nešpor, Živný a Šourek, u hostů mířil ve čtvrté sérii vedle Brejcha.

Kolín: Pellegrini – Biško, Nešpor, Šourek, Seifert – Živný – Vácha, Němeček (78. Puk), Čapek (61. Šindelář), Veselý (59. Mlynka) – Křelina (66. Janecký).