„Vzhledem k tomu, jaké byly klimatické podmínky, neodehráli jsme vůbec špatné utkání. Naopak, v naši hře už byly věci, které nacvičujeme v tréninkovém procesu,“ uvedl trenér Jaroslav Havrda.

Kolín s účastníkem ČFL inkasoval jako první, a to hned dvakrát. Sám naopak své šance nevyužil.

„Patnáct minut jsme nehráli špatně, měli jsme ve hře dobré věci. Dvakrát jsme se dostali před brankáře Starku, který nás ale vychytal. Pak jsme z jedné situace dostali zbytečně branku a tím nám Benátky vzaly trochu vítr z plachet. Následně jsme dostali další zbytečný gól. Ještě předtím Benátky dvě šance naštěstí špatně vyřešily,“ podotkl Havrda.

Po změně stran Kolín dokázal během dvanácti minut vyrovnat.

„Minimálně prvních pětadvacet minut jsme to byli my, kdo diktoval tempo hry. Měli jsme několik situací, které jsme bohužel nevyužili. Naštěstí se nám ale podařilo zaslouženě vyrovnat. Ve druhé půli jsme si už v koncovce počínali klidněji. Bohužel pak jsme dostali úplně zbytečnou branku, kdy jsme špatně řešili situaci v obranné fázi. To nás trápí celou zimní přípravu. Herní projev není špatný, už se to blíží k tomu, jak by herní tvář měla vypadat, ale bohužel se neustále pereme s herní disciplínou. Zbytečných a laciných branek bylo a je několik. Máme čtrnáct dnů na to, abychom se v této činnosti zlepšili,“ dodal Jaroslav Havrda.

Ten proti Benátkám nasadil nového brankáře – Roberta Pellegriniho. „Je to odchovanec pražské Sparty, který se vrátil ze Spojených Států,“ objasnil kolínský šéf lavičky.

„Ani jedna z inkasovaných branek nejde na jeho vrub. Naopak v rámci rychlosti a zakládání útoků prokázal svoji kvalitu. Doufám, že se dohodneme se Spartou a hráče brzo získáme do našich řad,“ dodal.

Branky: 49. Křelina, 57. Živný. Poločas: 0:2.
Kolín: Pellegrini – Biško (70. Mlynka), Živný, Nešpor, Seifert – Záhora (55. Čapek) – Vácha (80. Puk), Němeček, Šindelář (46. Křelina), Janecký – Veselý (80. Novák).