"Utkání přineslo to, co jsem očekával. Že doma vstřelíme nějaké branky a také to, že Převýšov má slabší obranu, což se ukázalo hlavně v prvním poločase. Naše hra směrem dopředu se potvrdila a výkony útočníků první poločas rozhodly o tom, že výsledek byl takový jaký byl. Druhý poločas mohl nabídnout ještě víc branek. Šance byly na obou stranách. To bychom ale byli moc okázalí v tomto směru, kdybychom chtěli, aby padlo patnáct gólů. Takže spokojenost, že jsme ten zápas zvládli, protože soupeř má svoji kvalitu, což jsme respektovali před utkáním a já jenom můžu mužstvo pochválit. Samozřejmě vím, že posledních dvacet minut nebylo podle našich představ, ale vedli jsme čtyři jedna, takže utkání jsme kontrolovali," uvedl po zápase trenér Kolína Roman Veselý.

"V prvním poločase nás Kolín jednoznačně přehrával důrazem v osobních soubojích a ta kvalita jejich útočníků byla na naše obránce asi moc. Dostali jsme čtyři góly. O poločase jsme si řekli, že to chceme dohrát se ctí, udělat z toho ještě zajímavý zápas. Měli jsme i štěstí, kdy Kulovaný chytil penaltu. Pak jsme dali na čtyři dva, měli šanci na čtyři tři. Samozřejmě i Kolín měl další šance, takže to vítězství Kolína je zasloužený a asi je v té soutěži nejlepší. Nám ta kvalita v porovnání s nimi chyběla. Ještě bych chtěl říct jednu věc. Já jsem použil šest hráčů v Region Cupu a to se projevilo víc, než jsem očekával. Takže porážku více méně beru na sebe," konstatoval kouč Převýšova Bohuslav Pilný.

Jak šly minuty

3. Zápas začíná pěkně od podlahy. Svoboda využívá okénka v domácí obraně a podél vybíhajícího Čižinského skóruje. Kolín na jaře doma poprvé inkasuje.
4. Neuběhne ani minuta a je vyrovnáno. Novotný zahrává rohový kop. Hlavičkující Štoček si musí v malém vápně připadat jako kůl v plotě a nikým neatakován míří přesně.
6. Novotný vysunul Štočka, ten to zkouší z levé strany svojí slabší levačkou, ale gólman Kulovaný si s jeho pokusem nadvakrát poradil.
14. O slovo se přihlásili i hosté. S dalekonosnou střelou Pacáka si ale Čižinský poradil.
28. Novotný posílá centr do vápna soupeře, k míči se ale dostane jako první Černý. Balon chce prodloužit na svého brankáře. To se mu sice povede, jenomže jeho pokus je tak slabý, že toho využije dotírající Jícha a posílá svůj tým poprvé do vedení.
36. Otřesený Převýšov inkasuje potřetí. Další přesný Novotného centr zužitkuje Jelínek, který je ve vápně důraznější než jeho strážce Černý.
45 (+1). V nastaveném čase předvedou kolínští fotbalisté pěknou kombinační akci na jejímž konci je Štoček. Gól do šatny s hosty otřásl ještě víc.
49. Domácí jsou nabuzeni a divákům předvedou další pohlednou akci. Po ose Štoček – Stejskal se míč dostane až k Jeníkovi, kterého však vychytal Kulovaný.
51. Stejskal poslal centr do vápna, kde se o balon přetahují Jícha a Jarkovský. Hostující obránce si ale v souboji pomohl nedovoleně, za což sudí Jedlička nařídil pokutový kop. K němu se postavil Štoček. Hattrick ale odmítl. Jeho pokus Kulovaný zneškodnil.
57. Další hezký fotbalový moment v podání domácích hráčů. Po ose Jeník – Jícha se balon dostal k Novotnému. Jeho pokus ale vyrazil Kulovaný na roh.
65. Jarkovský zkouší z trestného kopu zaskočit Čižinského, ten se ale nedá.
66. Podobná situace. Jarkovský pálí z dálky, „Číža" opět vyráží.
72. Zápas se trošku dramatizuje. Po přihrávce Pacáka se prosazuje střídající Petřík.
80. Pro domácí může být ještě hůř, ale Petřík střílí tentokrát vedle.

Branky: 4. a 45 (+1). Štoček, 28. Jícha, 36. Jelínek – 3. Svoboda, 72. Petřík. Rozhodčí: Jedlička. ŽK: Novotný, Štoček, Jelínek, Jícha - Jarkovský. Diváci: 380. Poločas: 4:1.
FK Kolín: Čižinský – Čapek, J. Biško, Šourek, Nešpor – Jeník (70. Michálek), Jelínek, Novotný, Stejskal – Jícha (84. R. Biško), Štoček.