Kolín – Dobrovice 2:2 (PK 0:3)

„Dneska jsme si nezasloužili nic. Hráli jsme špatně. Nic se nám nedařilo," řekl po utkání zklamaný trenér Ladislav Bobek.

„Ale i v té bídě jsme vedli dva nula, ale nechali jsme si dát dva góly v závěru, což je trestuhodný. Akorát to ukazuje na naše problémy v defenzivě. My jsme odehráli opravdu výborný zápas na Táborsku, který nepřinesl ani bod. Tentokrát to bylo z naší strany bídný, přesto jsme sahali po vítězství, i když by bylo třeba nezasloužený, ale to ve fotbale někdy tak je, ale bohužel jsme na výhru nedosáhli. Věřím, že by to pomohlo týmu, ale to je jenom kdyby, na to se nehraje," dodal Bobek.

Ani jeden tým se od začátku nedokázal výrazněji prosadit. Vše změnil až v závěru prvního poločasu po rohu Seifert, pro něhož to byl první gól v sezoně a také v dresu Kolína.

Hosté se však s tímto stavem nechtěli spokojit a po změně stran spustili doslova ofenzivní uragán.

Jenomže Krystanovu střelu vyrazil gólman Ptáček nad, Sodoma z další šance mířil pouze do břevna a Volf z dobré pozice mířil vedle.

Domácí trenér na vzniklou situaci reagoval střídáním. Do hry poslal agilního Veselého a ten se mu odvděčil nejlepším způsobem. Gólem. Rozehrál míč do strany na Jukla, ten mu ho milimetrovým a přesným obloučkem vrátil, Veselý pak sám před brankářem mířil přesně.

O chvíli později hlavičkoval po Veselého centru Brunclík těsně vedle. To mohl být hřebíček do dobrovické branky. Ale nebyl. A domácího toho nakonec mohli litovat. Hosté totiž rozjeli druhou vlnu ofenzívních manévrů.

V 68. minutě snížil střelou z dálky Kotyza, o devět minut později už bylo vyrovnáno. A prsty v tom měli střídající hráči. Bočkovu jedovatou střelu Ptáček dokázal ještě vytěsnit, na dorážku Osvalda byl již krátký.

Hosté ale neměli pořád dost. Po Volfově průniku zatáhl za záchrannou brzdu Biško, který míč směřující do branky odkopl do bezpečí. Tři minuty před koncem to ještě střelou za vápnem zkoušel Boček, Ptáček si ale s jeho pokusem poradil a balon vyrazil.

Příznivci kolínské kopané se tak v letošní sezoně poprvé dočkali penaltového rozstřelu. Ten jim však radost neudělal. Biško, Jelínek ani Jukl nedokázali brankáře Dědka překonat. A když na druhé straně Vajgl, Hruška i Kotyza proměnili, připsali si hosté druhý bonusový bod.

„Penalty jsme nechali na hráčích, jak kdo se cítil. Ale bylo vidět, že na nich psychika působí, což je logické. A to se bohužel promítlo i do penalt. Ale penalty zápas nerozhodly. Rozhodly chyby v defenzivě v normální hrací době," podotkl Ladislav Bobek.

Branky: 42. Seifert, 60. Veselý – 68. Kotyza, 74. Osvald. Rozhodčí: Grimm. ŽK: 0:0. Diváci: 160. Poločas: 1:0.
Kolín: Ptáček – Kouřil, Biško, Jelínek, Seifert (81. Šourek) – Bláha (64. Tvrzník), Brunclík, Kučera, Nešpor – Jukl, Klátil (56. Veselý).