„Zvýšená výkonnost a sebevědomí většiny hráčů jsou důležitými faktory herní a výsledkové proměny. Dnes jsme v prvním poločase předváděli fotbal, který se musel  líbit. Ukázalo se, že jsme schopni hrát i do „zavřených dveří" a to i velmi konstruktivně. Příliš negativ  jsme v prvním dějství nezaznamenali. Po půl hodině hry jsme si sice vybrali slabší chvilku, ale to byla asi jediná černá kaňka na výkonu v prvním poločase. Dvoubrankový náskok se zrodil po standardních situacích, ale šancí bylo více," uvedl trenér Vít Caudr.

„Hráči dostali o přestávce jasný úkol a to zvládnout druhý poločas ve stejném tempu a kvalitě. To se nám bohužel nepodařilo. Soupeře jsme však pustili jen do jedné šance a byli jsme to my, kdo navýšil skóre. I ve druhém poločase mohlo být branek více, ale nedokázali jsme dotáhnout slibně se rozvíjející brejkové situace," podotkl Vít Caudr.

Přestože se Kolín vítězstvím posunul na sedmé místo tabulky, trenér maximálně spokojený nebyl. „Dnes můžeme být spokojeni s prvním poločasem, ale rozhodně nemůžeme hráče pochválit za poločas druhý.  Hráči prostě mají výrazné rezervy a to především v tom, že nedokáží být na sebe daleko více náročnější z hlediska plnění  své sportovní přípravy. Snažíme se neustále na hráče v tomto směru působit, ale dlouhodobě mají  svoji hlavu," zlobil se Caudr.

„Nejsme v této fázi přípravy také spokojeni s fungováním mužstva z hlediska  plnění základních společenských  norem, třeba jako pozdní příchody na tréninky, zápasy, nebo omlouvání z tréninků.  Věříme však, že po dnešním výrazném předzápasovém upozornění se tento negativní jev brzy odstraní," přeje si Vít Caudr.

Jestli tomu tak bude, se přesvědčí již v sobotu, kdy jeho tým zajíždí do Kladna.

Branky: 31. a 74. Hanzl, 36. Jelínek. Poločas: 2:0.
Sestava: Kubát – Bejlovec, Šamša, Jelínek, Potůček – Jehlička, Skořepa (77. Piskač) – Bělina, Hanzl (77. Kasal), Kainar (64. Kesner) – Hybner (70. Procházka).

Šestnáctka doma nadělovala

Už to vypadalo na podobný scénář z minulého kola. ten se naštěstí nekonal. Hráči kategorie U16 žádné výraznější komplikace nepřipustili a Varnsdorf porazili jasně 5:1.

„Do zápasu jsme nastupovali se změnou v rozestavení, kdy jsme hráli pouze na tři obránce a na dva útočníky. Chtěli jsme soupeře aktivně napadat, znepříjemnit mu rozehrávku a donutit ho tak 
k nakopávání dlouhých balonů. To se nám na začátku poměrně dařilo. Uklidnil nás také rychlý první gól. Když jsme po půlhodině hry přidali druhou branku, vypadalo to na poklidný zápas, opak byl ale pravdou. Úplně jsme přestali hrát, byli nedůrazní v osobních soubojích, zbytečně ztráceli míče a nechávali hostům příliš mnoho prostoru pro kombinaci. Ti toho také dokázali využít a ve 33. minutě vstřelili kontaktní branku. Ještě před poločasem jsme se vrátili ke hře na čtyři obránce a tři střední záložníky, abychom zahustili střed hřiště. Do kabin jsme si odnášeli těsný náskok 2:1," popsal klíčové okamžiky první půle trenér Jiří Černý.

„Na začátku druhého poločasu se hra odehrávala hlavně mezi oběma šestnáctkami, nám se utkání podařilo definitivně zlomit na svou stranu dvěma slepenými góly v rozmezí 57. a 59. minuty. Poté se už zápas víceméně dohrával. Pár minut před koncem jsme ještě upravili na konečných 5:1," podotkl Jiří Černý.

„Zápas v mnohém připomínal ten z minulého týdne v Písku, také jsme se poměrně rychle dostali do vedení 2:0, ale potom nepochopitelně přestaneme hrát a čekáme, že se soupeř porazí sám. Dnes jsme naštěstí podobný obrat jako
v Písku nedovolili, ale ve zbývajících zápasech musíme udržet koncentraci a nasazení po celý zápas a za jakéhokoli stavu. Jinak kluci až na výpadek na přelomu poločasů zaslouží pochvalu," dodal Jiří Černý.

Jeho tým se posunul z osmého místa na sedmé. Tuto pozici může vylepšit již o nadcházejícím víkendu na Kladně.

Branky: 6. Kasal, 29. Procházka, 57. Jirků, 59. Hranca, 76. Stánok. Poločas: 2:1.
Sestava: Plaček – Vondráček, Procházka, Jirsa (65. Natan) – Pikner (61. Šendera), Piskač – Stánok, Kopáček, Hranca – Jirků, Kasal.