„Musím říct, že jsme za tři body šťastní, protože jsem Kolín asi třikrát viděl a nehrál vůbec špatně. Hraje spíš takové smolné zápasy," řekl po utkání kouč Sokolova Daniel Šmejkal.

„Je to zasloužená porážka. Musím ale říct, že jsme soupeři tři góly ze čtyř doslova darovali. Dvakrát jsme propadli při standardní situaci a jednou jsme tam udělali individuální chybu. Když chcete uspět proti týmu, jako je Sokolov, musíte se právě těch chyb vyvarovat. A to se nám bohužel dneska nepodařilo," hlesl trenér Kolína Jaroslav Veselý.

Měl pravdu. Hráči Kolína velice často chybovali. Třeba při druhém gólu. Dvořák zahrával míč z trestného kopu do vápna, stoper Petříček ho chtěl odkopnout, ale minul. Balon se dostal k překvapenému Hofmannovi, který zvýšil na dva nula.

Postupně se oklepávali ze šoku

Domácí však zbraně nesložili a postupně se oklepávali ze šoku. Po centru Macháčka mířil Klapka ještě vedle, pak se již mohli radovat. Blažek zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Svátek a mířil přesně.

Hráči Kolína najednou ožili. Do přestávky si vypracovali další tři dobré pokusy. Jenomže Macháček, Jurečka ani Svátek nedokázali brankáře Dvořáka I překonat.
Ale i soupeř byl velice blízko ke gólu. Pokus Dvořáka II však brankář Pechatý bravurně zneškodnil.

Rozhodující momenty přišly chvíli po změně stran. Nedůslednost v obraně domácích dokázali potrestat Ouedraogo a Červenka. A to se ještě při pokusu Poučka vytáhl Pechatý. Když byl po hodině hry vyloučený Kabele, utkání se pouze dohrávalo. Kolín tak na první body stále čeká.

„Zaspali jsme vstupy do obou poločasů. Tradičně jsme dostali dva laciné góly. Prohrávali jsme nula dva. Horko těžko jsme se z toho vyhrabali, dostali jsme se ale z krize. Dali jsme kontaktní gól, pak jsme mohli i vyrovnat, ale to se nám bohužel nepodařilo. A pak jsme opět zaspali začátek poločasu. Dostali gól ze standardky a pak ze hry, navíc jsme to korunovali červenou kartou a bylo po zápase," podotkl Jaroslav Veselý.

Utkání se rozhodlo v úvodu druhé půle

„Utkání se rozhodlo v úvodních deseti minutách druhé půle, protože v deseti jsme už neměli sílu vzdorovat. Sokolov je kvalitní mužstvo. Je to pořád dokola. Děláme individuální chyby, dneska jsme předvedli i jednu nedisciplinovanost. Když bych ale měl najít nějaké pozitivum, tak to, že nyní pro nás přijdou snad hratelnější soupeři. Nyní nám skončil těžký los, kdy z první pětky máme čtvrtý mančaft za sebou. A teď uvidíme realitu, na co skutečně máme, protože s těmito soupeři budou mít problémy i jiné týmy, o čemž se přesvědčila třeba Olomouc.  A nyní bude na nás, jak se z toho vyhrabeme. Výkony nejsou obecně vůbec špatný, ale rozhodují detaily. Bohužel chyby se stále opakují, jednou ji udělá ten a podruhé zase ten. Lítáme v tom všichni a všichni se z toho musíme dostat. Není náhoda, že jsme za čtyři zápasy nedali gól ze hry a to mě trápí úplně nejvíc. Nyní se musíme připravit na zápas ve Frýdku a doma s Varnsdorfem," dodal Veselý.

„Povedl se nám vstup do utkání. Dali jsme rychle dva góly. Vypadalo to, že bychom utkání mohli dohrát bez problémů, ale potom jsme se dopustili chyby. Byl pokutový kop a domácí snížili. Ve druhé části prvního poločasu jsme znervózněli, soupeř si vytvořil dvě příležitosti. Kdyby alespoň jednou skóroval a poločas byl dva dva, tak to mohlo dopadnout všelijak. Ale ustáli jsme to. Pak se nám opět povedl vstup do druhé půle, vstřelili jsme další dvě branky. Když pak domácí hráč dostal červenou kartu, tak se utkání dohrávalo," konstatoval Daniel Šmejkal.

Branky: 25. Svátek z PK – 5. Pouček, 9. Hofmann, 51. Ouedraogo, 57. Červenka. Rozhočí: Ardeleanu. ŽK: Kabele, Kratochvíl – Červenka. ČK: 59. Kabele (K). Diváci: 485. Poločas: 1:2.
Kolín: Pechatý – Šimkovský, Petrášek (57. Biško), Kratochvíl, Macháček – Jelínek, Kučera – Kabele, Klapka (68. Jukl), Jurečka – Svátek (61. Kalaš).
Sokolov: J. Dvořák I. – Hofmann, Vrtělka, Blažek, Kucalas – Červenka (74. Kobylík), Čada, J. Dvořák II. (81. Benda), Pouček (59. Vaněček) – Dřížďal, Ouedraogo.