„Věděli jsme, že  nás čeká nesmírně těžké utkání z hlediska psychiky. Dalo se čekat, že to bude takticky svázané. Domácí se úporně snažili něco vymyslet, my zase pozorně bránili," uvedl trenér Kolína Jaroslav Veselý.

„Domácí měli vždy v úvodu obou poločasů tlak, my ho ale vždy přežili. Na šance to bylo vyrovnané. Bylo jasné, že to bude o prvním gólu, který jsme nakonec dali my. Poté jsme měli dvě šance na pojištění výsledku, bohužel jsme je nedokázali proměnit. Nakonec se domácím podařilo tři minuty před koncem vyrovnat. Pak brankář Pechatý chytil ještě jednu těžkou hlavičku," podotkl Veselý.

„Teď po utkání jsem rozpolcený. Na jednu stranu jsme byli chvíli od výhry, na druhou stranu jsme mohli i prohrát. Byli jsme tři minuty od vítězství a to každopádně mrzí. Mužstvo předvedlo nesmírně odhodlaný výkon, diametrálně odlišný od toho domácího. Hráči po neúspěších nebyli zlomení a ukázali charakter. Jsem velmi rád, že máme první bod a už nám tam nesvítí nula, navíc jsme dali konečně branku ze hry. To jsou pozitivní věci, na které je potřeba navázat v dalším zápase, které pro nás bude ještě víc důležitější," dodal.

Branky: 87. Mlika – 67. Jurečka. Rozhodčí: Váňa. ŽK: 2:3. Diváci: 400. Poločas: 0:0.
Kolín: Pechatý – Šimkovský, Biško, Petrášek, Janec – Macháček, Jelínek, Klapka (80. Kučera), Hurka (89. Bláha) – Jurečka, Svátek (64. Frimmel).