Poděbrady – Kolín 35:56

„Do utkání jsme vstoupili 
s odhodláním a elánem, jehož výsledkem bylo rychlé vedení po první čtvrtině. I do druhé čtvrtiny jsme vstoupili dobře, ale po nějaké době, kdy soupeř zjistil, že s námi nemůže hrát celoplošný basketbal a začal bránit, až za hranicí nových mini žákovských pravidel, 
v trojkovém území a hráče „stahoval" až do šestky, se hra vyrovnala. My jsme se snažili stále „najíždět" a hrát svou hru, což proti soupeřově obraně nevedlo k úspěchu. Přesto jsme první poločas nakonec výrazně vyhráli. Druhá půle však byla z naší strany daleko horší a odehráli jsme lotos asi nejhorší úsek hry. Soupeř neupustil od „své" obrany a trvale se dopouštěl obranných tří vteřin, rozhodčí naprosto toto nové pravidlo ignorovali a my se v útoku při nájezdech stále trápili. K tomu se přidali naše naprosto zbytečné ztráty, ohromné chyby v obraně již při základním postavení a výsledkem toho všeho byl „špatný basketbal". Soupeř v těchto chvílích hrál s daleko větší bojovností, a tak druhou půli vyhrál, sice těsně, ale vyhrál. Jen díky náskoku z první půlky jsme toto utkání nakonec přeci jen zaslouženě vyhráli," komentoval trenér Miroslav Sodoma.

Body: Vetor 22, Somberg 19, Vacek 5, Vlček 4, Merta 2, Macháček 2, Švarc 2. Čtvrtiny: 8:22, 10:22, 9:6, 8:6.

Poděbrady – BC Kolín 48:88

„K druhému utkání jsme vzhlíželi s velikou obavou a otázkami, bude soupeř pokračovat ve „své" obraně, budou naši hráči schopni si s tím poradit, navážou na své dobré a bojovné výkony z minulých utkání. Odpověď na vše přišla hned od začátku, soupeř ve „své" obraně pokračoval, rozhodčí tuto skutečnost dále naprosto ignorovali, ale na naší straně došlo k příjemnému překvapení. Kluci začali daleko více bojovat, snížili počet zbytečných ztrát, ale hlavně pochopili jak obranu soupeře přehrát. V první čtvrtině jsme se ještě dopouštěli velkých chyb v obraně, kterých soupeř využíval ke skórování. Druhá čtvrtina byla z naší strany nejpovedenější, soupeře jsme přehrávali v útoku a v obraně se dopouštěli jen menších chyb. Spolu s bojovností to znamenalo upevnění si náskoku pro zbytek utkání. Druhou půli jsme odehráli v duchu té první a došli si pro jasné, ale zcela zasloužené vítězství. Na závěr je však nutno zdůraznit, že bez bojovnosti se k utkáním nedá přistupovat a že nás čeká ještě mnoho práce a úsilí jak při nácviku obranných, tak i útočných činností," komentoval kouč Sodoma.

Body: Vetor 23, Kosík 15, Vacek 15, Somberg 10, Merta 10, Macháček 4, Vlček 4, Novák 2, Mrzena 2, Zákora 2, Švarc 1. Čtvrtiny: 15:20, 7:25, 12:24, 14:19.