Český Brod – Brozany 1:0

Snad domácí fotbalisté svého sobotního soupeře poněkud podcenili nebo možná po vynikajícím výkonu z minulého týdne usnuli na vavřínech, kdo ví, jisté je to, že do zápasu vstoupili váhavě a bez pohybu, zkrátka bez jiskry. A to i přes to, že hráli v maximálně útočném rozestavení 4–3–3. Fyzicky dobře připravení hosté stačili s domácími běhat a pozorně bránit. Hra se proto odehrávala převážně ve středu hřiště a zajímavých situací před oběma bránami bylo jako šafránu.

V druhém poločase domácí zlepšili hru, ale stále na nich bylo vidět, že se herně trápí. Vytvořili si sice dvě dobré gólové příležitosti, ale skórovat se jim nepodařilo. V samotném závěru utkání přeskupil trenér Andrlík řady a posílil ještě útok o obránce Mrázka. Vyplatilo se. Právě na něj se totiž hosté dopustili faulu, který sedm minut před koncem utkání potrestal z pokutového kopu Štefančík. Navíc Divecký z Brozan tak vehementně protestoval proti nařízené penaltě, až si vysloužil žlutou kartu, a protože to byla jeho druhá žlutá karta v tomto zápase, musel předčasně opustit hřiště.

Závěr zápasu už si domácí proti oslabenému soupeři pohlídali. „Bylo to utrápené vítězství, ale samozřejmě že se počítá. Důležité jsou tři body. První poločas byl prakticky bez šancí, hotová holomajzna. V druhé půli se hra trochu zlepšila, ale stejně nám to moc nešlo. Soupeř toho také mnoho nepředvedl, měl snad jednu šanci za celý zápas. Vysvobodila nás až penalta, která možná byla poněkud přísná, ale už jsem v životě viděl celou řadu mnohem přísnějších,“ řekl po zápase vedoucí Českého Brodu Jan Křen a ještě podotkl: „Příští týden jedeme do České Lípy, to bude hodně těžký soupeř. Přesto bychom rádi z tohoto utkání vytěžili alespoň bod.“

Branka: 83. Štefančík z PK. Rozhodčí: Pilný. ŽK: 2:4. ČK: 82. Divecký (B). Diváků. 200. Poločas: 0:0.

Český Brod: Sova – Mrázek (90. Makovský), Margolius, Skramužský, Böhm – P. Kopecký, M. Kopecký, Vobořil – Štefančík, Sháněl (77. Hubač), Mičko (55. Hubáček).