AFK Chrudim – FC Velim 1:0

Domácí trenér Jirousek šetřil dva konstruktivní hráče Vladyku a Rešetára na večerní čtvrtfinále play off za futsalový Era-Pack Chrudim a dá se říci, že do jejich příchodu na hřiště v 56. minutě se „afrkáči“ herně trápili. V první půli předvedl pořádnou akci pouze Hauf, který ve 34. minutě „opil rohlíkem“ čtyři protihráče a povedenou střelou z úhlu pořádně natáhl brankáře Václavíka, který stačil s námahou odvrátit míč na roh. Daleko větší šanci si ovšem vytvořil ve 23. minutě hostující M. Vácha, ale gólman Lankaš stačil včasným vyběhnutím napravit své předešlé špatné rozehrání.

Příchod zmíněných futsalistů na hřiště přinesl zvýšenou iniciativu Východčechů. V 67. minutě Rešetár ideálně našel v šestnáctce volného T. Váchu, ale ten tak dlouho váhal se zpracováním míče, až trefil jenom brankáře. V 76. minutě Hauf zkoušel Václavíka efektně přelobovat, jenže ten stačil míč tečovat do zámezí. O minutu později nechtěně hostujícího brankáře zastoupil chrudimský Luptovský, který stál v cestě Zvárově hlavičce. Rozuzlení přinesla 79. minuta. Vladyka načechral přímý kop přesně na hlavu T. Váchy, jehož jemná teč znamenala vítěznou trefu. Oba aktéři si podobný gól mohli zopakovat již za dvě minuty, ale z brankové čáry stačil odkopnout míč obránce Mikluščák.

Branka: 79. T. Vácha. Rozhodčí: Janíček. ŽK: 2:3. Diváci: 200. Poločas: 0:0.

AFK Chrudim: Lankaš – Michalec, Linhart (56. Rešetár), Rahimič (65. Kopp), Klíma – Luptovský, Holub, Zvára, Vágner (56. Vladyka)- T. Vácha, Hauf.

FC Velim: Václavík – Urban, Mikluščák, Hrabal, Billý – Fořt, Snop (65. Hájek), Novák, Hruška (46. Antoš) – Slavík (22. Vácha), Lev.

Pavel Jirousek, trenér AFK Chrudim: „První půle se nám nevydařila, kazili jsme přihrávky, byl to spíš bojovný, nekoukatelný fotbal. Po změně stran jsme se zdvihli a za posledních třicet minut jsme si tuhle hubenou výhru zasloužili. Příchod Vladyky a Rešetára zvýšil naši útočnou sílu a proměnili jsme alespoň jednu ze čtyř šancí, co jsme měli v závěrečné půlhodině. Na vítězství to stačilo, s třemi body jsme spokojeni, s hrou už méně, ale na to se nehraje. Mrzí mě zranění Rahimiče (koleno) a Linharta (lýtko) a jen doufám, že to nebude nic vážného.“

Martin Kalenda, asistent trenéra FC Velim: „Do utkání jsme vstoupili dobře, ale naše pasivní hra ve druhém poločase zapříčinila to, že jsme pustili domácí mužstvo do hry. Desetiminutovka ke konci zápasu se nám nepovedla, a proto jsme inkasovali. Zbytečně jsme zalezli a soupeř to potrestal.“