Z osmi předešlých zápasů vydolovali pouhé dva body, ve třetím jarním kole krajského přeboru ale o sobě dali pořádně vědět. Fotbalisté Nového Strašecí jako teprve třetí soupeř v sezoně skalpovali vedoucí Horky. Gólově to měl na svědomí Martin Kaválek, autor hattricku.

Na první trefu pětadvacetiletého útočníka, který se do Strašecí, kde fotbalově vyrostl, před sezonou vrátil z Vraného, ještě favorit odpověděl Šťastným. Jenže netrvalo dlouho a domácí měli vedení zpátky. A tentokrát už se o náskok připravit nenechali. Naopak ho po změně stran ještě pojistili. A znovu Kaválkem.

„Bylo to nečekané pro mě i celou soutěž,“ komentuje překvapení jeho hlavní režisér. Jak i sám moc dobře ví, v utkání mohl svou bilanci vylepšit ještě výrazněji. „Gólů mohlo být klidně pět, takže ty tři nejsou zase až tolik,“ naráží na některé neproměněné šance. Ty nakonec domácí nemrzely. Odplata za podzimní porážku (0:4) byla na světě.

„Na podzim jsme si neškrtli, Horky nás přehrály rozdílem třídy. Teď byly naopak horší. Až nás to překvapilo,“ srovnává Kaválek. „Nevím, co se s nimi stalo, ale vůbec se jim nedařilo,“ dodává.

Kostelec si na rezervu Záryb nepřišel, na úvod jara prohrál 1:2.
Vzpoura Sokolů. Obříství zametlo s Pšovkou, Počaply obraly Viktorii

Výsledek byl o to nečekanější, že Strašecí v úvodních dvou jarních kolech navázalo na výsledkovou mizérii druhé poloviny podzimu. Od překvapivé výhry v Libiši na začátku října šli „bubáci“ od jedné porážky k druhé, byť dvakrát o ní rozhodl až rozstřel. „Nedařilo se nám bránění. Dostávali jsme laciné, někdy až hloupé góly,“ vysvětluje aktuálně už jeden ze sedmi dvouciferných střelců soutěže.

I jeho gólové příspěvky mužstvu chyběly. Než ho po osmém kole prakticky až do zimní přestávky vyřadil ze hry zánět achilovky, stihl sedm gólů. Další přidal až nyní.

EURO, PAK POD KUDLU

Soupeři se tak znovu musejí mít na pozoru. Ovšem zřejmě ne všichni. A důvodů je víc. V příštím týdnu Kaválek odjede s reprezentací sálového fotbalu na mistrovství Evropy do Španělska. Na konec dubna pak směřuje operaci achilovky, která stále ještě není v pořádku. „Je to nějaké komplikovanější a hrozí, že mi to praskne, to by pak znamenalo rok doma,“ objasňuje Kaválek, proč se zřejmě znovu vytratí ze sestavy.

Ukončení černé série každopádně přišlo celku z Rakovnicka náramně vhod. Předposlední Poříčany totiž i na třetí jarní pokus zabodovaly. Po výhře nad Lhotou ztrácejí dva body na čtrnácté Rejšice, které si v odvetách poprvé polepšily penaltovou výhrou nad Tuchlovicemi. Třinácté Strašecí má na soupeře z Boleslavska tři body k dobru.

„Tyhle tři body nám pomohly, ale je potřeba sbírat dál,“ má jasno fotbalista, který strávil dorostenecký věk v barvách FK Kladno. V dospělé kategorii působil i v rakovnickém SK, v Rakousku a ve Vraném. Vždy se ale vracel do Strašecí, s nímž okusil i divizi. Vedle sálovky v barvách Dobříče hraje také futsal za druholigové Kladno.

Trenér Jiří Kafka
Trenér Kafka loupil u sebe doma. Jsme takový černý kůň, smál se