FK Kolín - Strakonice 3:2

„Maximální spokojenost je pouze se třemi body. Tím, jak jsme jich dosáhli, mám spoustu výhrad," zdůraznil trenér Kolína Radim Nečas.

Podle postavení v tabulce se mělo jednat o jednoznačný zápas, vždyť první hostil posledního. A od začátku se také papírové předpoklady naplňovaly.

Již po jedenácti minutách hry poslal Stejskal centr do vápna na Štočka, který hlavou otevřel skóre. O sedm minut později si Stejskal udělal z bránících protihráčů trhací kalendář a bylo to o dva góly. Kolín si během chvíle vytvořil pohodlný náskok a další branky mohl přidat. Jenomže proti pokusům Štočka a Nešpora se postavilo břevno.   Domácí se přesto dalšího gólu dočkali. Po nacvičeném rohovém kopu se opět trefil kanonýr Štoček. Ve 42. minutě svítilo na světelné tabuli skóre 3:0. Vše nasvědčovalo ke kanonádě. „Počkej, Štogr dá hattrick. Ve druhé půli se určitě ještě jednou trefí," říkal za brankou stojící zraněný Tomáš Michálek.

Jeho prognóza se nakonec nepotvrdila. Naopak. Přišla stíhací jízda Strakonic. V poslední minutě prvního poločasu se z ojedinělé akce prosadil Held. Ten samý hráč se trefil i chvíli po změně stran. Místo vylepšení skóre se najednou schylovalo k dramatu. To mohl v 90. minutě rozluštit střídající Veselý. Jenomže nedokázal do prázdné brány nasměrovat ideální přihrávku dalšího náhradníka Tvrzníka. A tak domácí hráče a jejich příznivce vysvobodil až závěrečný hvizd hlavního rozhodčího Pastyříka.

„Měli jsme zápas ve své režii. Jenomže minutu před koncem prvního poločasu, kdy musíme držet míč, tak jsme dali soupeři šanci na brejk a dostali jsme do šatny na tři jedna. Tuhle situaci by  zvládly i děti," podotkl Radim Nečas.

„Říkali jsme si o přestávce, že je to pořád o dva góly, ale asi to s hráči zacloumalo. Soupeř začal cítit šanci, dal na kontaktní gól a někteří naši hráči vypadli z role. Nechápu ten zbytek druhého poločasu, kdy se strachujeme do konce zápasu nad třemi body. Vítězství to je vydřený a šťastný, ale víme všichni, že s takovým výkonem, co jsme předvedli druhý poločas, bychom měli problémy všude," dodal Radim Nečas.

Branky: 11. a 42. Štoček, 18. Stejskal – 45. a 49. Held. Rozhodčí: Pastyřík. ŽK: Petráň, Slavík, Tomášek, Havelka (vš. Strakonice). Diváci: 310. Poločas: 3:1.
Kolín: Čižinský – Čapek (60. Křapka), J. Biško, R. Biško, Nešpor – Marek Sedláček, Jelínek, Michal Sedláček (81. Tvrzník), Stejskal (88. Veselý) – Štoček, Horák (68. Kateřiňák).
Strakonice: Hajdůšek – D. Lerch (46. Novotný), Hála, Staněk, Petráň – Radouch (46. Schertler), Slavík, Tomášek, Held (73. Vaněk) – Havelka (76. Viták), Hurka.