„Výsledek neodpovídá průběhu hry a my jsme pouze doplatili na nekoncentrovanost v poslední deseti minutách zápasu," konstatoval prezident Českého Brodu Luboš Holý.

První tutovku měl na noze ve 20. minutě Makovský, ale selhal. O pět minut později se už skóre měnilo, kdy se po samostatném úniku prosadil přesnou střelou levačkou k tyči Kacafírek – 1:0.

Hosté mohli i přes dominanci Českého Brodu srovnat krok v 39. minutě, ale jejich pokus z volného přímého kopu z dobrých 35 metrů skončil jen na břevně.

Poté, co Kacafírek dovršil v druhém poločase svůj hattrick, zbývalo do konce střetnutí deset minut a ty už byly v režii hostí, kteří vědomi si toho, že nemají co ztratit, snížili na rozdíl jediného gólu a moc nescházelo, aby zápas Na Kutilce dospěl na jaře k tak oblíbené remíze.

Domácí nakonec těsnou výhru uhájili a radovali ze tří bodů.

„Nepochopitelné, jak si v podstatě rozhodnutý zápas dokážeme zdramatizovat. Podobným výpadkům se musíme do budoucna vyvarovat, obzvlášť příští týden při utkání na Kladně," řekl po zápase domácí kouč Zdeněk Šmejkal starší.

„Byli jsme si vědomi toho, že kvalitou se v podstatě s třetiligovým soupeřem mohou naši dorostenci sotva rovnat. Nicméně jsem na ně za předvedenou hru, především v druhém dějství, pyšný," uvedl trenér Horních Měcholup Jakub Slezáček.

Branky: 25., 73. a 80. Kacafírek – 86. Markuzi, 89. Hájek. Rozhodčí: Poživil. ŽK: 0:0. Diváci: 130. Poločas: 1:0.
Český Brod: Polomský – Smola, Hrdlička, Balík, Carda (73. Moravec) – Lukeš, Walter (83. Brož), Medek, Stejskal, Makovský (79. Fikejz) – Kacafírek.

(Mojmír Strachota)