„První poločas byl z naší strany katastrofální," přiznal vedoucí mužstva Luděk Špaček.

„Mysleli jsme si, že na krásném hřišti kluci předvedou výkon z druhého poločasu proti Žižkovu, ale opak byl pravdou. Kluci byli snad myšlenkami už na pomlázce. Protože takový výkon snad ani nebyl na ligovou úroveň. Nepodrželi jsme balón, obrana propadávala a jen díky skvělému výkonu našeho brankáře byl stav po prvním poločase nerozhodný 0:0. Domácí měli snad pět stoprocentních šancím," podotkl Luděk Špaček.

Ve druhé půli se ale výkon kolínským mladíků zlepšil. A přišly i góly. „V přestávce byl důsledný pohovor a druhý poločas už byl vyrovnaný. Nám se podařilo naše šance proměnit na rozdíl od domácích, takže na konci zápasu byl na ukazateli  výsledek 1:2 pro nás. S výkonem mužstva spokojeni být ale nemůžeme, za tři body jsme ale rádi. Chtěl bych vyzdvihnout výkon brankáře Ondry Bartáka," dodal Špaček.

Branky: Hobík,Vyhnánek. Poločas: 0:0.
Sestava: Barták – Bukač, Drobný, Exner, Mužík (Vyhnánek) – Rosendorf (Salva), O. Novák, Nekolný, M. Novák (Sýkora) – Hobík, Laštovka (Havlíček).

Hejduk se zaskvěl hattrickem

Podobný průběh mělo i utkání hráčů kategorie U14. Kolín po boji vyhrál 4:3. „K zápasu mohu říci jen to, že padlo sedm branek a všechny po hrubých chybách obou mužstev," uvedl trenér Luděk Špaček.

„První poločas byl z naší strany hraný vcelku slušně do dvacáté minuty. Poté jsme se přizpůsobili nakopávaným míčům soupeře. Druhý poločas jsme začali skvěle, po osmi minutách jsme se ujali vedení 2:1. Poté přišly dvě hrubé chyby naší obrany a domácí otočili skóre ve svůj prospěch. Nám se podařilo po vysunutí stopera do útoku hrát na tři útočníky a výsledek otočit opět v náš prospěch.  Kluky musíme pochválit za to, že zápas dovedli do vítězného konce a že mohli slavit první vítězství v jarní části soutěže," dodal Špaček.

Branky: Hejduk 3, Zelenka. Poločas: 1:1.
Sestava: Zeman – Kolůvek, Kuchař, Hoření, Vacka – Zelenka (Veselý), Hejduk, Šindelář, Prokůpek – Bubla (Barták), Řehák (Chadraba).