Primát, který už nemohli během závěrečného víkendu sami ovlivnit, slaví v třetiligových Jirnech. Hráči Viktorie si déle než týden užívají fotbalové dovolené. O první místo už je ale nepřipravila ani o bod druhá hradecká Olympia. Tým ex-slavisty Pitáka nevyužil možnosti vrátit se do čela, když prohrál na hřišti pražského Vltavínu.

„Rozhodl los. Ten jsme měli v závěru příznivější než Hradec. Věřili jsme, že to za pomoci Vltavínu dotáhneme,“ počítal majitel Viktorie Josef Jícha s klopýtnutím Východočechů, s nimiž měl jeho tým i příznivá vzájemná utkání. „Kdybychom nepřišli o body, tak v podstatě celé jaro nebylo o co hrát. Takhle to bylo alespoň zajímavé,“ zmínil Jícha šestibodový odečet z úvodu jara.

Právě východočeský tým by měl hrát od nové sezony Fotbalovou národní ligu, o kterou vedení Jiren neprojevilo zájem. Raději prý bude usilovat o vítězný hattrick v ČFL.

Rohozecké pivní slavnosti – mraky a skvělá nálada
OBRAZEM: Rohozecké pivní slavnosti – mraky a skvělá nálada

MOTORLET POHRDL NABÍDKOU POLABANU

Sobotu jako na houpačce zažili v Nymburku. Stříbrný tým divize B urval v dopoledním utkání na půdě poslední Libiše po ztrátě dvoubrankového vedení pouze bod a už už se smiřoval s tím, že propásl šanci skončit jako nejlepší z týmů na druhých místech. Přitom postup mimo pořadí je víc než pravděpodobný s ohledem na záměr Tachova stáhnout se z ČFL jen do oblastního přeboru. „Potřebné body jsme nezískali, takže jsme si z rozlučky udělali takovou tryznu,“ smutnil Jiří Kabyl, trenér v sezoně pouze třikrát poraženého Polabanu.

Jenže to ještě netušil, že výsostnou pozici odmítne i Motorlet (skupina A). Pražský celek v Mariánských Lázních rovněž prohrál na penalty a zůstal o bod zpět.

Ve středočeském přeboru poutal pozornost boj o záchranu, o který ve stejnou chvíli usilovaly domácí týmy na čtyřech stadionech. V Berouně a Lhotě si mohli po výhrách oddechnout, Jílovišti nebyl jinak cenný skalp rakovnického SK nic platný, stejně jako Hradišti bod s Rejšicemi.

Hororovou zápletku připravil páteční boj o udržení I. A třídy Sázavě a Kunicím. Ty nakonec poslal před hrstkou domácích fanoušků dolů nezvládnutý penaltový rozstřel proti Zárybům.

V normální hrací době drželi hostitelé až do 65. minuty výsledek, který by jim stačil. Vyrovnání Záryb vrátilo do hry Sázavu, která se zachránila i přes devítibodový odečet za neuhrazené sběrné faktury.„Chyběl nám bod, který jsme bohužel nezískali,“ smiřoval se s pádem trenér Kunic Lukáš Liška. „Myslím, že jsme s naším mladým mančaftem udělali maximum, ostatní mají větší zkušenosti. My se s tím pereme už tři roky. Na druhou stranu jsme hrdí na to, že to hrajeme s odchovanci z dorostu, které jsme si sami vychovali.“

Kunický sestup nebyl podle kouče otázkou jediného rozstřelu. „Sestup jsme si neprohráli v posledním zápase, body chybějí z celé sezony.“

Okresní přebor: Akuma MB - Čejetice
O sestupujícím rozhodla poslední minuta

JARNÍ JÍZDA SPARTAKU: Z OSMÉHO MÍSTA K POSTUPU

Boj o postup, který se v I. A třídě týkal už pouze skupiny A, podobné zvraty nepřinesl. Příbramský Spartak si nenechal návrat mezi krajskou elitu po dvou letech ujít. Jistil ho domácí výhrou nad Všenory.

Osmý tým podzimu tak za celou jarní část ztratil pouze pět bodů a zaslouženě slaví. Okresním rivalům z Podlesí, jednomu z podzimních půlmistrů, tak nestačila ani závěrečná dvouciferná kanonáda do sítě Jedomělic, řízená pětigólovým Slepičkou. „Nepamatuji v dávné historii Spartaku tak báječnou jarní jízdu,“ rozplývají se v jednom z nejstarších českých klubů slovy sekretáře Josefa Bacíka.

V nejnižší krajské třídě si postup pohlídaly Vyšehořovice a Tochovice, které doplnily už známé vítěze zbylých skupin – Hřebeč, Kly a Tuchoraz.

Pozici nejlepšího z celků na druhých místech uhájila Lysá nad Labem. Nabídka zahrát si A-třídu ji nemine, Jedomělice ji už hrát nechtějí.

Z kraje do okresů se vedle posledních dvou týmů každé skupiny poroučí i Bakov a Býchory. Jako nejslabší celky z dvanáctých míst tak doplatily na sestup dvou Středočechů z divize.

Lék nemusí vždycky zabrat, jindy může dokonce uškodit. Třeba proto, že jste ho zapili džusem či mlékem.
Lékárny bojují s nedostatkem některých léků