„Bylo to proti mladému a běhavému soupeři těžké utkání. Přesto jsme si za výkon a vzhledem k vypracovaným šancím a průběhu hry tři body zasloužili. Klukům za výkon děkuji,“ řekl po utkání spokojený trenér Zdeněk Šmejkal starší.

Zápas začal ve svižném tempu, již ve čtvrté minutě měl tutovku na malém vápně Fikejz, brankář domácích ale jeho pokus zneškodnil.
Zanedlouho zahrávali hosté trestný kop. Hlavičku Michálka brankář Chadraba se štěstím vytáhl.

Po půl hodině hry se o slovo přihlásili i domácí. Z rychlého protiútoku orazítkovali břevno.

Druhý poločas se nesl ve stejném scénáři. Hráči Českého Brodu hýřili aktivitou. Tu korunovali v 51. minutě. Gajdasz vybojoval na půlce balon, posunul Fikejzovi a ten našel ideálně a nikým nehlídaného Jindřicha, který tváří v tvář brankáři z malého vápna nezaváhal.

O šest minut později mohl přidat pojistku Makovský, který běžel z úhlu sám na Chadrabu, ten ho však vychytal. „Musím říct, že domácí brankář podal mimořádný výkon,“ podotkl vedoucí mužstva Jan Křen.

Česká Lípa nesložila zbraně a od 65. do 80. minuty na hřišti kralovala. „Její tlak byl poměrně drtivý. Do našeho vápna létal jeden centr za druhým. Naštěstí naši kluci to vše ustáli,“ oddechl si Jan Křen.

V závěru mohl Český Brod těsný náskok navýšit, do černého ale nemířil. „Při první šanci běžel Jindřich takřka sám na brankáře, ale byl zastaven těsně před vápnem. Dvě minuty před koncem byl sám na malém vápně Michálek, ale v dobré pozici promáchl,“ popsal šance jan Křen.

Branka: 51. Jindřich. Poločas: 0:0.
Český Brod: Polomský – Moravec, Marek, Medek, Carda – Gajdasz, Michálek, Skořepa, Makovský (71. Suk) – Fikejz, Jindřich.