Žižkov U13 – FK Kolín 7:2

„Naše první jarní mistrovské vystoupení mělo být jakýmsi zrcadlem toho, jak se projeví náročná zimní příprava na herním projevu a stylu v naší hře v jarní části soutěže. Jako trenér musím konstatovat, že herní projev nejen u jednotlivců, ale i u celého týmu se oproti podzimním utkáním rapidně zlepšil. U kluků se projevuje fotbalovost a hlavně fotbalové myšlení," uvedl trenér Vladimír Zeman.

„Během utkání si vytvořili spoustu brankových příležitostí, které vznikly kombinační hrou na polovině soupeře nebo postupným přechodem z obrany do útoku. Výsledek zápasu je až příliš krutý oproti tomu, co se dělo na hřišti. V určitých fázích utkání jsme svého soupeře přehrávali a pokud by existovala statistika na brankové příležitosti, tak bychom v tomto suverénně zvítězili. Náš soupeř těžil ze své efektivnosti a proměnil v branky vesměs všechny své příležitosti. Naopak my jsme kromě zahozené penalty neproměnili dalších minimálně osm brankových příležitostí, kdy jsme šli pokaždé sami na gólmana. Toto je stále naše obrovská slabá stránka, kterou si neseme už z podzimu. I přesto jsem po zápase své svěřence pochválil za herní projev a předvedenou hru, která byla leckdy i odměněna potleskem diváků," podotkl Zeman.

V jeho týmu nastoupilo několik nových hráčů a ti si nevedli špatně. „Jsem rád, že do týmu už zapadli hráči z Poděbrad a dále posily z Jestřábí Lhoty, na kterých vůbec nebylo znát, že s námi hrají první utkání. Novou posilou týmu je i Dan Strejček, který k nám přestoupil právě z Viktorie Žižkov. Další mistrovské utkání hrajeme doma za čtrnáct dní a pokud předvedeme stejný výkon, tak věřím, že přijdou i góly a s tím i radost ze hry," dodal Zeman.

Branky: Strejček, Barták. Poločas: 3:1. Sestava A: Zeman - Vlášek, Hejduk, Prokůpek, M. Záhora, Strejček, Uman, Šindelář, Duba. Sestava B: Barták - Hoření, Kuchař, D. Záhora, Erben, Soukup, Kubíček, Schulz, Veselý, Pokorný.

Žižkov U12 – FK Kolín 15:4

„Přestože oproti podzimu došlo k výraznému hernímu posunu, neprojevilo se to na výsledku," hlesl trenér ročníku 2001 Jaroslav Bejlek. „Nemohl jsem bohužel použít čtyři hráče, které jsem si přes zimu zajistil, a to je přeci jen dost. Systém střídavých startů je sice dobrá věc, ale jen když ho můžete využít. Stále pociťuji manko vlastních odchovanců," podotkl Bejlek.

„V prvním poločase, který byl velice dobrý, nám nebyla uznána regulérní branka z trestného kopu, který zahrával Klepal. Měli jsme i další příležitosti, bohužel je neproměnili. Druhý poločas nás nachytal v kondičních nedbalkách. Přínosem pro mužstvo je účast stabilního brankáře. Jakub Šebesta, přestože je o rok mladší, bude platným členem kolektivu," dodal Bejlek.

„Zajížděli jsme na půdu Viktorky Žižkov, která patří spíše do spodních pater tabulky, tudíž to měl být jasně hratelný zápas. Vzhledem k průběhu podzimního utkání jsem očekával poměrně vyrovnané utkání.  Bohužel výsledek tomu neodpovídal," kroutil hlavou asistent ročníku 2002 Miloš Vrkota.

„Utkání bych hodnotil jako mimořádně nepovedené. Kromě elementárních chyb jsme totiž nepředvedli téměř nic a pro domácí jsme byli hodně snadným soustem. Za svým standardem jsme zaostali o parník. Naplno se ukázalo tréninkové manko z úvodu letošního roku, kdy nás omezovalo počasí, prázdniny a nechuť na tréninky chodit. Výkon mnohých hráčů snad ani nelze hodnotit, protože na hřišti nebyli prostě vidět. Nefungovali jsme jako tým a po zásluze jsme dostali přes ústa, mám-li se vyhnout silnějším výrazům," dodal nazlobený Vrkota.

Branky: Chábera 3, Nykodým. Poločas: 9:1. Sestava 2001: Šebesta – Suchý, Machurka, Šín, Klepal, Jedlička, Juřica, Jiroudek, Šulc, Šimurda. Sestava 2002: Čábelka – Snížek, Baloun, Toman, Batelka, Nykodým, Chábera, Konyvka, Pokorný, Čáp, Trojan, Michálek, Robovský.