„Pro děti budeme mít připravený rychlostně – koordinační parkur. Samozřejmě, že si vystřelí i na branku a také dostanou sladkou odměnu," nastínil program šéftrenér přípravek Jan Pikner.

Kolín navázal spolupráci s pražskou Slávií

Kolínský klub se může pochlubit dlouhodobě výbornými výsledky. A právě i díky tomu se stal partnerským klubem předního elitního klubu SK Slavia Praha.

„Spolupráce je na úrovni přípravek," uvedl Pikner.

„Chceme společnými silami zajistit růst našich malých fotbalistů a posouvání jejich výkonnosti. Hlavním cílem projektu je centralizovat talentované hráče do akademie Slavie Praha a partnerských klubů. Rozšiřování a sjednocování metodiky mezi Slávií a partnerskými kluby a vyměňování si zkušeností. Každý měsíc proběhne schůzka trenérů Slavie a partnerských klubů. V jednání je i stáž pro naše trenéry přípravek na Slavii," dodal Pikner.

Ilustrační foto.
S příchodem jara města ozdobí záhony květin

„Chceme pomoci českému fotbalu, učit trenéry nové tréninkové metody. Celá spolupráce může být prospěšná i pro hráče, kteří sice ve Slavii nezůstanou, ale u fotbalu zůstanou a můžou být prospěšní dalším klubům," řekl šéf mládežnické akademie SK Slavia Praha Jiří Plíšek.

„Bude to vypadat asi tak, že ti nejlepší z našich hráčů můžou nabírat zkušenosti ve Slavii. Účastní se vybraných tréninků, zápasů a turnajů. Až přijde ten správný čas, může dojít k přestupu," konstatoval Jan Pikner.

„Nikdo nás ale do ničeho netlačí. Z vlastní zkušenosti vím, že přestupovat takto brzy není dobré. Jezdil jsem se synem šestkrát týdně do Prahy a je to extrémně náročné pro celou rodinu. Dnes se na to dívám zcela jinak. Pro naše hráče to bude velká zkušenost," dodal.

Den záchranářů v Kolíně.
OBRAZEM: Záchranáři ukázali svou práci i techniku