V sobotu Neratovice a Český Brod, už dříve Lázně Toušeň a Štěchovice. Místa, kde fotbalové zápasy skončily zpravidla pro hosty, ale někde i pro domácí, velkým rozčarováním. Nemohl za něj výsledek, ani dění na hřišti, ale v zázemí stadionu.

Některé okolnosti se ve všech případech shodují. Okradení se dušují, že se jim věci či finanční hotovost ztratily z uzamčené šatny a zloději zdaleka nebrali všechny cennosti, které jim přišly pod ruku. Jak s velkou pravděpodobností postupovali, popsal Deníku předseda FK Neratovice/Byš­kovice Vladimír Kaňka:

„Cca hodinu a tři čtvrtě před zápasem dorazil na stadion člověk, který tvrdil, že je z Ostré, vlezl si do kabiny a chtěl po nás klíče od ní. V tu chvíli si musel nějakým způsobem vyrobit kopii. Jakmile přijel soupeř, tvrdil zase jim, že je od nás. Předal klíče od kabiny a ať si hlavně zamknou kabinu. Celou dobu se tam pohyboval mezi hráči a funkcionáři klubu. Ve druhém poločase musel vlézt do kabiny a vzal hráčům peníze a dvoje boty."

Trenér Ostré Jiří Kafka, kterému tak zcela nečekaně zhořkl návrat na stadion, kde dříve působil, si dotyčného „funkcionáře" zapamatoval jako holohlavého chlapíka okolo pětačtyřiceti let, mezi 175 až 178 centimetry vysokého, sportovní „udělané" postavy. Potvrdil, že jeho tým ohlásil věc policii. „Nekradli mobily, ani prstýnky, jen boty a peníze, které nejsou pojištěné, takže se to nedá řešit," přidal další postřeh.

Důkaz o tom, že neratovický případ nebyl ojedinělý, přišel hned o několik hodin později v Českém Brodě, vzdáleném od Neratovic asi čtyřicet kilometrů. Chudší byli po utkání MOL Cupu domácí fotbalisté i hosté z Hořovicka.

Další podrobnosti a ohlasy v pondělním tištěném vydání středočeských Deníků: Co říkal na mrzutost trenér Hořovicka Petr Vrabec, který před časem zažil něco podobného se Slavií v Lize mistrů? Na kolik v Českém Brodě sečetli celkovou škodu? Které další týmy byly v posledních týdnech v kraji okradeny?