Stejně jako ve středu ovšem trenér Roman Veselý nemohl počítat se zraněnými či nemocnými hráči Markem Sedláčkem, Michálkem, Šourkem, Dudkou či dlouhodobým marodem Novotným. Oproti Táborsku se alespoň vrátil po týdenním nachlazení do sestavy stoper Jiří Biško.

Hned úvod utkání vypadal podle domácích not. Kolínští hráči dobře drželi míč, lépe se pohybovali a vytvářeli si spoustu střeleckých pozic. Boček tváří v tvář sice neuspěl v nájezdu, ale o pět minut později po sklepnutí Štočka loboval již přesně – 1:0. Pak domácí kapitán připravil lahůdku pro Poběrežského, který dával do prázdné brány – 2:0. Na druhé straně pálil dvakrát z dálky syn legendárního střelce Gabča, ale novic v brance Kolína Martin Hadvičák si lehce poradil. To bylo ze strany Neratovic vše, dále se totiž hrálo podle domácích not. Štoček pálil přesně k tyči po přihrávce Nešpora – 3:0, poté vymetl šibenici nádherně Michal Sedláček – 4:0. Domácí se hrnuli za dalšími brankami, ale ta Bočka nebyla uznána, úžasný slalom Stejskala pak zastavili hosté až na brankové čáře.

„Po středečním těžkém zápase s Táborskem jsem očekával větší únavu, ale kluci dnes opět hráli velmi koncentrovaně a zaslouženě utkání dotáhli do pohodového vítězství," uvedl trenér Kolína Roman Veselý.

„Tak jsme si to zkusili a bylo vidět, že jsme někde jinde. Kolín hrál výborně kombinačně, prakticky nám nepůjčoval míč. Sehráli jsme několik utkání s třetiligovým týmem, ale Kolín je někde výš, mají propracovaný systém, hráči o sobě vědí," uznal neratovický kouč Kafka hned po zápase.

Branky: 10. Boček, 18. Poběrežský, 52. Štoček, 73. Michal Sedláček. Poločas: 2:0.
FK Kolín: Hadvičák – Čapek, R. Biško, J. Biško, Nešpor – Jelínek (46. Linhart, 56. Jelínek) – Poběrežský (46. Horák), Sedláček, Stejskal – Boček, Štoček.