Zápas na těžkém terénu začal lépe Český Brod a již po třech minutách šel do vedení. Po trestném kopu Michálka z pravé strany se hlavou prosadil Fikejz.

„V 18. minutě se nám bohužel zranil stoper Dvořák, který si přivodil svalové zranění. Trenér Šmejkal tak musel přeskupit řady a do hry šel Petržílka," objasnil vedoucí mužstva Jan Křen.

To na chvíli vyvedlo hosty z koncentrace. Domácí však tohoto menšího výpadku nevyužili. „Do přestávky se již nic podstatného nezměnilo," podotkl Křen.

Začátek druhé půle byl kopií té první. Hosté byli aktivnější a po zásluze se dočkali odměny. Po rohovém kopu se za hranicí vápna dostal k odraženému míči Moravec a s přehledem proměnil. Uběhlo několik vteřin a bylo to o tři góly. Z pravé strany zahrával trestný kop Suk a nikým nehlídaný Šmejkal z malého vápna trestal.

Zanedlouho se o slovo přihlásil nejlepší hráč zápasu. Fikejz se po autovém vhazování na rohu velkého vápna obtočil kolem obránce a nedal domácímu brankáři šanci.

Český Brod ale neměl dost. Nadále předváděl aktivní pojetí hry. Nakonec se dočkal ještě jedné branky. Průnik Moravce zastavili domácí obránci faulem a Suk se z následné penalty nemýlil.

„Takhle se bojuje o body. Hráči doslova jezdili po zadku. Bylo to naše zasloužené vítězství a takový výsledek čekal málokdo," uvedl trenér Zdeněk Šmejkal.

Branky: 3. a 66. Fikejz, 52. Moravec, 55. Šmejkal, 78. Suk z PK. Rozhodčí: Slavíček. ŽK: 2:2. Diváci: 80. Poločas: 0:1.
Český Brod: Drápela – Šmejkal, Dvořák (18. Petržílka), Slicho, Balík – Stejskal (64. Walter), Skořepa, Michálek, Suk, Moravec (79. Makovský) – Fikejz (76. Křelina).