Od úvodního hvizdu hlavního arbitra Hůlky nemělo být pochyb o tom, kdo bude toto střetnutí režírovat. Po prvním dějství mohl jít hostující Vilémov do kabin s podstatně větším přídělem, než s tím, který svítil na ukazateli skóre (2:0).

O vedení se tak postaral s fazonou hrající útočník Kacafírek. Ten nejprve ve 23. minutě trefil na malém vápně z první zprava centrovaný míč Makovského a o dvanáct minut později pak z pokutového kopu, nařízeném za faul na Fikejze, nekompromisně vymetl pravou šibenici Ondrkovy branky.

Gólem mohl skončit i pokus Davida Fikejze v 34. minutě, ten ačkoliv tísněn obránci, v pádu z malého vápna nastřelil jen tyč. Hosté v první pětačtyřicetiminutovce v podstatě nechali domácího gólmana odpočívat.

Když pak v 57. minutě velmi dobře hrající Walter lobem zvýšil na 3:0, řada z diváků se domnívala, že Vilémovské pošlou domů s „bůrem".
Chyba lávky. V 58. minutě došlo na dvojité střídání domácích, kdy hřiště opustil právě Walter společně s Makovským a hostů bylo najednou plné hřiště.

V 66. minutě po jejich rychlém přechodu do útoku se v malém vápně nejlépe zorientoval Jirchář a svou dělovkou nedal brankáři Otáhalovi šanci – 3:1.
A protože Kacafírek nevyužil ani jednu z dalších šancí: v 68. mu Zdeňka servíroval na velké vápno, on ale orazítkoval břevno, v 72. trefil do černého, ale gól nebyl neuznán pro ofsajd, 73. po centru Šmejkala hlavičkoval do gólmana a v 83. po centru Moravce ani na dvakrát Ondrku nepřekonal, přišel zákonitě trest.

Čtyři minuty před koncem obránce Zdeňka zahrál ve vápně rukou, uviděl červenou kartu a z následně zahrávané penalty nedal Kaňkovský Otáhalovi šanci – 3:2.

Všech 170 věrných domácích fandů si oddechlo, když sudí Hůlka v 92. minutě naposledy v tomto zápase zapískal.

„O síle našeho soupeře jsme věděli a nechtěli jsme odsud odjet s debaklem. Po hodině hry to sice na něj ukazovalo, ale s odchodem nejlepšího českobrodského hráče Waltera jsme se nadechli a nakonec jsme zde sahali po remíze," řekl po utkání trenér Vilémova Jan Studenovský.

„Asi má chyba v rychlém střídání, měl jsem tomu dát odstup pár minut, ale chtěl jsem dát šanci klukům z lavičky. Nicméně i přes nepovedený druhý poločas jsem rád za plný bodový zisk," uvedl trenér Českého Brodu Zdeněk Šmejkal starší.

„Po chybách naší obrany a s přispěním gólmana jsme soupeře, který v tomto zápase neměl co ztratit, pustili zpět do hry. V druhém poločase jsme po naší třetí trefě vyklidili střed pole a v závěru utkání se strachovali o výsledek," konstatoval prezident domácího klubu Luboš Holý.

Branky: 23. a 35. z PK Kacafírek, 57. Walter – 66. Jirchář, 86. Kaňkovský. Rozhodčí: Hůlka. ŽK: 2:0. ČK: 86. Zdeňka (ČB). Diváci: 170. Poločas: 2:0.
Český Brod: Otáhal – Šmejkal (89. Brož), Zdeňka, Hrdlička, Carda – Medek, Stejskal, Makovský (58. Moravec), Walter (58. Lukeš) – Fikejz, Kacafírek.

(Mojmír Strachota)