FK Kolín – Admira Praha 2:0


Kolín vstoupil proti poměrně zkušenému soupeři do utkání aktivněji. „Myslím, že jsme je přehrávali. Vytvořili jsme si i dost brankových příležitostí,“ hodnotil kolínský trenér Petr Frňka.

Nejvíce se hostující gólman zapotil asi po necelých dvaceti minutách hry. Nejprve jeho pozornost zpoza velkého vápna vyzkoušel Michálek. Z následného rohu to pak opět zavánělo gólem. Ten ale ani z této šance nepadl. „To je fotbal, nemůžete dát branku ze všeho,“ přemítal Frňa. „Proto je ten fotbal tak pěkný, že se nedá nalinkovat,“ dodal.

O chvíli později už mnoho lidí na stadionu vidělo balón v brance Admiry. Hlavičkoval kolínský Michálek a už se zdálo, že brankář jeho let směrem do brankové konstrukce nezastaví. „To byl fantastický zákrok, všichni jsme už měli zvednuté ruce a najednou to gólman vytěsnil na roh,“ popsal Frňka.
První půlka nabídla velmi atraktivní fotbal, leč žádný vstřelený gól. Do druhé části hry vstoupili domácí poněkud méně aktivně. V tomto poločase ale už branky padaly.

K prvnímu gólu Kolína výrazně pomohli hosté. Martinic z Admiry totiž uklidil míč až za záda svého gólmana. Branka byla nakonec připsána Pavlu Borkovcovi, po jehož akci gól padl. Ten se tak mohl radovat z prvního zásahu v kolínském dresu.

Další branku pak přidal kolínský Adam Čapek. Střídající Jícha totiž pospíchal sám na brankáře. „Gólman ho vychytal, míč ale vyrazil jen k Čapkovi,“ řekl Petr Frňka. Ten pak přesnou trefou dal výsledku konečnou podobu.

Kolín tak vyhrál 2:0. Domácí mohli ale pražské Admiře uštědřit, hlavně v první půli, větší gólový příděl. „Soupeře podržel jejich gólman několika fantastickými zákroky, nebýt ho, tak utkání mohlo být rozhodnuté do poločasu,“ soudil kolínský trenér Frňka.

Fotbalisté Kolína teď v neděli vyráží do Jablonce, kde se střetnou s tamním béčkem prvoligového celku.

Branky: Borkovec, Čapek Poločas: 0:0 Diváci: 270 Rozhodčí: Šob

Martin Šnajdr