„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním poločase jsme hráli atraktivní fotbal a chvílemi jsme domácí přehrávali. Zaslouženě jsme také odcházeli do kabin za stavu 3:1 pro nás. Vstřelili jsme krásné tři branky a soupeře pustili do minima příležitostí. Za první poločas tedy velké absolutorium. Ukázal nám, že jsme schopni i herně se vyrovnat nejlepším mužstvům soutěže. Bohužel tak nejsme schopni odehrát oba poločasy, a to byl také jeden z důvodů proč jsme nakonec odjížděli 
s prázdnou," uvedl trenér Vít Caudr.

„Druhý poločas zase patřil Meteoru a především jeho velkému talentu, Miroslavu Hejdovi, který utkání otočil, a především díky němu Meteor utkání zvrátil ve svůj prospěch. Jsem přesvědčený, že bez něj by se mu to nepovedlo. Ve druhém poločase jsme především začali propadat po stranách hřiště, odkud také přišly všechny brankové přihrávky. Největším defenzivním problémem bylo však nabíhání tohoto hráče z hloubky hřiště na zpětné přihrávky od brankové čáry. Zde nemůžeme být spokojeni především 
s prací defenzivních záložníků, kteří tyto náběhy měli zachycovat.  Stejně jako v minulém týdnu s Chrudimí, si myslím, že by utkání slušela spíše remíza. Našemu mužstvu chybí především to, že jen málo hráčů, asi tak tři, absolvují skutečně poctivě všechny tréninky. To je také jeden z důvodů, proč nezvládáme tato utkání s předními celky tabulky. Celkově ale mělo utkání výborné parametry a muselo se líbit," dodal Caudr.

Branky: Hybner, Dudla, Hanzl. Poločas: 1:3.
Sestava: Kubát – Bělina, Šamša, Jelínek, Potůček (72. Jirků) – Skořepa, Hampl (57. Piskač) – Klatka (61. Pikner), Dudla (72. Kasal), Hanzl – Hybner (48. Procházka).

Šestnáctka pomstila starší kolegy

Bitva se šťastným koncem. Takový byl duel hráčů kategorie U16. Kolín nedopustil, aby ho Meteor Praha porazil i podruhé v sezoně a na jeho hřišti mu vrátil porážku z podzimní čísti. Vyhrál 3:2.

„Do utkání jsme vstoupili velmi vlažně a soupeř měl 
v první desetiminutovce několik standardních situací, které ale nedokázal nijak zužitkovat. Postupně jsme se začali dostávat do zápasu. V 15. minutě zahrával Kopáček přímý kop od půlící čáry do pokutového území a domácí obránce si srazil míč do vlastní branky. Hra se poté odehrávala většinou ve středu hřiště, my jsme si dokázali vytvořit několik náznaků šancí, ale bohužel chybělo lepší řešení ve finální fázi," konstatoval trenér Jiří Černý.

„Druhý poločas začali opět aktivněji domácí a ve 43. minutě se jim podařilo vyrovnat. Do vedení nás vrátil po hodině hry Kasal, který využil přihrávku Stánoka. O chvíli později jsme mohli své vedení navýšit, ale Vondráček z malého vápna přestřelil. A jak to už ve fotbale bývá, platilo tady známé: nedáš, dostaneš. Domácím se v 70. minutě podařilo opět srovnat krok. Když už vše směřovalo k dělbě bodů, vydal se v poslední minutě Stánok za téměř ztraceným míčem, využil zaváhání domácího gólmana, těsně před ním míč vypíchl a zakončil do odkryté branky," popsal klíčové okamžiky druhé půle Jiří Černý.

„Kluci zaslouží pochvalu za to, že hráli do poslední minuty a za nasazení  po většinu utkání. V příštím zápase doma se Sokolovem se ale musíme vyvarovat výpadků jako v začátku obou poločasů a zbytečných ztrát míče především ve středu hřiště," dodal Jiří Černý.

Branky: vlastní, Kasal, Stánok. Poločas: 0:1.
Sestava: Plaček – Natan (41. Villner), Procházka, Vondráček, Jirsa (61. Šendera) – Kopáček – Stánok, Jirků (53. Pikner), Piskač, Hranca – Kasal.