„Před zápasem se nám rozrostla marodka, proto jsme požádali vedení turnaje a zástupce Velimi o přeložení. Nikdo s tím neměl problém, tak se zápas odehraje v jiný termín," objasnil trenér Radimi Petr Šafránek.

Duel dvou týmů z Kolína hrající I. A třídu uvidí diváci ve čtvrtek 19. února. Začátek je v 18 hodin.

V prvním víkendovém duelu na sebe narazily celky 
z nymburského okresu. Souboj Nymburk (krajský přebor) a Libice nad Cidlinou
(I. B třída) skončil nerozhodně 1:1.

„Doufám, že to nejhorší 
v přípravě už máme za sebou," kroutil nevěřícně hlavou trenér Nymburka Radek Kulhánek. „V týdnu jsme dostali sedm gólů od Českého Brodu a teď tohle. Vázla nám kombinace, chyběl nám rychlý přechod do útoku. Dlouho jsme stáli na balonu, a to byl problém. Přesto jsme měli dost šancí, čtyři tutovky jsme zazdili," dodal nespokojený Kulhánek.

„My jsme spokojeni hlavně s výsledkem. Kluci příkladně bojovali, hodně dobře jsme bránili. I přesto jsme ale soupeře pustili do několika šancí, ten je naštěstí neproměnil. Měli jsme velké štěstí. Je jasné, že Polaban byl o dost lepší, častěji držel míč, ale nevedlo se mu v koncovce. Kluci si tentokrát zaslouží pochvalu za příkladnou bojovnost a obětavost," řekl k utkání asistent libického trenéra Josef Kubánek.

Druhý duel se odehrál mezi kolínskými dorostenci (U19) a Poříčany (I. A třída). Z výhry 4:2 se nakonec radovali hosté.

„Na těžkém terénu, sněho-ledovém, jsme začali slušně a v prvních třiceti minutách jsme měli hru pod kontrolou. Bohužel se nám opět nepodařilo výkon udržet i v druhé fázi utkání. V prvním poločase jsme měli dostatek šancí, ale ani jednu jsme neproměnili.
V druhém poločase jsme srovnali na 2:2 po krásné akci, ale pak jsme udělali zbytečné chyby, které soupeř okamžitě potrestal," konstatoval trenér Kolína Vít Caudr.

„V zápasech zimního turnaje jsme nepropadli, ale měli jsme na to uhrát lepší výsledky. Těší nás vstřelené branky, ale na druhé straně jsme zklamáni především s defenzivní činností, na kterou se musíme zaměřit. Musíme také zapracovat na koncentraci během utkání, kdy nedokážeme pozornost udržet po celé utkání," dodal Caudr.

„Jako již tradičně na tomto turnaji jsme k zápasu dorazili ve dvanácti lidech. V prvním poločase jsme si dokázali vytvořit brankové příležitosti, ale ujala se pouze střela Ondry Puka. V úvodu druhého poločasu domácí srovnali stav zápasu. Vedení nám po rohovém kopu vrátil Dvořák. Na toto dokázali domácí zareagovat a po chybě v obranné činnosti opět vyrovnali. Po trestném kopu, který Hlavatý nasměroval do tyče, dorazil míč do branky Štefančík a v závěru přidal pojistku na konečných 4:2 Ondra Puk. V zápase jsme si dokázali vytvořit dostatek brankových příležitostí, ale koncovku jsme někdy zbytečně uspěchali. Stále nás trápí obranná činnost, na které musíme hodně zapracovat, ale zápas od zápasu se to postupně zlepšuje," uvedl manažer Poříčan Václav Kupr.

Branky: Ramšák, Teslík – O. Puk 2, Štefančík, Dvořák. Poločas: 0:1.

Další program, sobota: Velim – Poříčany (10).

Tabulka

1. Nymburk⋌ 5 4 1 0 22:6  13
2. Radim⋌ 3 2 0 1 12:11  7
3. Velim⋌ 3 1 1 1  7:7  4
4. Kolín U19⋌ 5 1 1 3 16:20  4
5. Poříčany⋌ 3 1 0 2  7:16  3
6. Libice nad Cidlinou⋌ 3 0 1 2  8:12  1