„Chtěli jsme poslední zápas podzimu zvládnout vítězstvím za tři body a mít tak šanci přezimovat na třetím místě, to se bohužel nepovedlo," posteskl si trenér Jiří Černý.

„Určitě lepší byl z naší strany první poločas, kdy jsme neproměnili minimálně tři šance a soupeře do ničeho nepustili. Myslím si, že nám po celý zápas chyběl větší pohyb, nedařila se nám proto kombinace a ve druhé půli jsme byli horším mužstvem. Sečteno podtrženo, my jsme byli lepší první, soupeř druhou půli, takže to je asi spravedlivá remíza," přiznal Černý.

„Bod navíc jsme získali v penaltovém rozstřelu, kdy náš brankář první dvě penalty kryl a naši střelci byli stoprocentní," dodal Černý.

Kolín je po první polovině na pátém místě. „Páté místo po podzimu není nakonec vůbec špatná výchozí pozice pro jarní část," podotkl Černý.

Sestava: Záruba – Procházka, Vondráček, Kopáček, Fuxa – Stánok, Piskač (56. Šendera), Pikner (71. Hampl), Jirků, Hranca, Kasal.

Šestnáctka je po podzimu druhá

Skvělý závěr sezony prožili jejich mladší kolegové (U16). Ti vyhráli posledních pět zápasů. Naposledy si poradili s Kladnem, které porazili 2:0. „První poločas se hrál rychlý a důrazný fotbal s brankovými příležitostmi na obou stranách," přiznal asistent Petr Káninský.

„Vstup do zápasu se nám vydařil a již v páté minutě jsme se dostali do vedení, po akci Matěje Nováka a Petra Hobíka zakončoval do prázdné branky Standa Rosendorf. Další šance jsme měli jak my, tak i soupeř, ale branku se podařilo vstřelit opět nám, kdy velký bojovník Ondra Novák vybojoval míč na naší polovině, vyzval ke vstřelení branky Standu Rosendorfa, ale až dorážka Petra Hobíka zvýšila naše vedení na 2:0. Do poločasu již žádná branka nepadla, i když byly šance na obou stranách, a tak jsme šli do kabin s dvoubrankovým vedením," popsal klíčové okamžiky Petr Káninský.

„Druhý poločas se nám vůbec nepovedl, nedařila se nám kombinace a tak nás soupeř začal přehrávat. Naštěstí ale ze své herní převahy nevytěžil žádnou branku, a tak jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Ze hry ve druhém poločase ale určitě radost mít nebudeme a tak můžeme  být spokojeni pouze s prvním poločasem a s konečným vítězstvím," konstatoval Petr Káninský.

Kolín si díky vítězství pojistil po podzimní části výborné druhé místo.

Branky: 5. Rosendorf, 23. Hobík. Poločas: 2:0.
Sestava: Foršt – Vyhnánek (70. Mužík), Exner, Drobný, Bukač – O. Novák, Nekolný, Ceral (56. Salva) – Hobík, M. Novák, Rosendorf (66. Uher).