„Těšíme se jako na každý jiný zápas. Nebereme žádný rozdíl mezi tím, jestli je to derby nebo ne. Jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát," hlásí trenér Polep Martin Hruška.

„Do Polep se těšíme, protože jim máme co vracet za domácí porážku. Věřím, že přijde hodně diváků a bude se hrát pěkný fotbal a padne hodně branek," uvedl trenér Velimi Jiří Ceral.

Zatímco Velim půjde do utkání kompletní, v Polepech počítají ztráty.

„Kompletní určitě nebudeme. Máme zraněné hráče a z posledního zápasu také vyloučeného Dittricha," objasnil Hruška.

„V posledních zápasech se nám vyhýbají zranění a snad to taky vydrží a my budeme kompletní," přeje si Ceral.

Jarní část zastihla oba týmy v jiném rozpoložení. Velim pravidelně boduje, Polepy jdou naopak od porážky k porážce. Prohospodařily dokonce dvanáctibodový náskok.

„Po výsledcích, kterých jsme doposud dosáhli, nemůžu být spokojený já, ani hráči, protože jsme nenavázali na výsledky z podzimu. Ale takový je fotbal," posteskl si Hruška.

„S jarní částí panuje spokojenost. Hrajeme o přední příčky. Daří se nám střelecky a hlavně dokážeme vozit body z venkovních zápasů. To nebylo dříve pravidlo," těší Cerala.

Polepy a Velim si v minulosti zahrály pátou nejvyšší soutěž. A jak na toto období vzpomínají?

„Bohužel v době, kdy Polepy i Velim hrály společně divizi, jsem aktivně hrál za B tým, takže těchto zápasů jsem se osobně nezúčastnil. Pouze jako divák," zavzpomínal Hruška.

„Ty časy byly určitě pěkné a každý na to rád vzpomíná. Od té doby je mezi kluby velká rivalita," připomněl Ceral.

Podzimní duel vyhrály Polepy 2:1. Rozhodující gól vstřelil Javorek. Ten na podzim nastřílel úctyhodných osmnáct gólů. Na jaře se ale trápí. Trefil se pouze třikrát.

„Sám nevím, co se s ním děje, ale pravděpodobně se na jeho střelecké formě podepisuje špatný výkon celého mužstva," myslí si Hruška.

„Javorek je výborný fotbalista. Na tuto soutěž je nadstandardní. Samozřejmě si ho budeme muset pohlídat, ale nějak speciálně se na něj připravovat nebudeme. Každý ho zná a ví, že to s ním nebude jednoduché," podotkl Ceral.

Okresní derby začíná na hřišti v Polepech v 17 hodin.

Bilance týmů

Polepy      -      Velim

2. místo          6. místo
55 bodů         48 bodů
skóre 71:50    skóre 65:39

Střelci týmů

21 – Javorek  / 12 – Kukal, Kasal
10 – Suchánek  / 11 – Novotný
9 – Dittrich  / 9 – Hruška