Třebovle – Ratboř 2:3

Po dvou podzimních kolech měli oba soupeři na kontě po jednom bodu, do utkání proto vstupovali se snahou bodovat.

Znovu se ukázalo, že vývoj utkání jde někdy mimo fotbalovou logiku. V prvním poločase byli aktivnější hosté, do vedení šli ale domácí. A nebýt zaváhání Pokorného, poločasové vedení udrželi.

V druhém poločase se karta obrátila, góly ovšem dávali hosté a Hromádkovo snížení už zvrat přinést nemohlo.

Ratboř začala náporem, ale v 9. minutě utekl po levé straně Dušek, odcentroval a po střele Hromádka hlavou se vyznamenal Lebeda. Přišel rohový kop, nedůslednost hostující obrany a Roule ze skrumáže poslal Třebovli do vedení.
Ratboř měla stále optickou převahu, do šancí se ale nedostávala. Výjimkou byla 43. minuta. Brtník nejenže Pokorného nepřekonal, ale především stál v ofsajdu.

Domácí znovu zahrozili rychlou akcí po levé straně, jenže Dušek si zakončení určitě představoval jinak. Hosté byli za aktivitu odměněni vyrovnávací brankou. Děkovat ale musí především Pokornému, který špatně odhadl vysoký míč do pokutového území a Skopec mu ho hlavou poslal do opuštěné branky.

Po přestávce domácí přidali, vývoj střetnutí ale předznamenala 47. minuta, kdy ještě Pokorný sám proti Brtníkovi zvítězil. Třebovle se sice tlačila do pokutového území, především vysokými míči, ty většinou domácí hráče nenacházely. Aktivní byl na hrotu Richter, dvakrát ale mířil mimo.

A udeřilo na druhé straně. Brtník se probil středem obrany a bylo to 1:2. O dvě minuty později chyboval ve středu hřiště Richter a nebezpečnou situaci před pokutovým územím hasil nedovoleným zákrokem. Žlutá karta se hostům zdála málo, ovšem exekutor přímého kopu Švarc dal na situaci zapomenout, trefil se nechytatelně.

Pro domácí mohlo být ještě hůř, tentokrát chyboval Řádek, pro Pokorného Cháberova střela hlavou žádné nebezpečí ale neznamenala.

V samém závěru utkání prošel Richter jak jinak než po levé straně a Hromádko hlavou upravil na konečný výsledek.

„Myslím si, že první poločas byl z naší strany fotbalovější, jenže jsme se dostali pouze před vápno, tam naše snaha končila. Domácí nás potrestali po naší nepřesnosti. Do druhého poločasu jsme šli se snahou vyhrát, což se nám nakonec podařilo. Navíc jsme Brtníkem zahodili další dvě šance. Myslím si, že vítězství je zasloužené," řekl po utkání trenér Ratboře Vladimír Pěkný.

„Je to pro nás špatné. Těžko se mi to hodnotí. Přes snahu to bylo bez nějakých šancí a především jsme hodně chybovali. Byly to hrubé, nevynucené chyby a bohužel nás za to soupeř trestal," hořekoval trenér Třebovle Vladimír Forman.

Branky: 11. Roule, 89. Hromádko – 45. Skopec, 68. Brtník, 71. Švarc. Rozhodčí: Macháček. ŽK: 3:2. Diváci: 90. Poločas: 1:1.
Třebovle: Pokorný – Batelka, Richter, Hříbal, Řádek – Němec, Vejprava st., Vejprava ml. Dušek (46. Andrašík) – Hromádko, Roule (68. Čáslava).
Ratboř: Lebeda – Skopec, Hošek, Kemza, Hovorka – M. Dolejš (57. Stolárik), Švarc, P. Dolejš, Chábera – Čmugr (77. Kocourek), Brtník.

(Miloslav Kapic)