Během prvního poločasu se mohli náročnější fotbaloví nadšenci v Tuchorazi nudit, protože tempo hry nebylo moc vysoké a k vidění bylo i mnoho nepřesností na obou stranách. Domácí si vypracovali několik slibných šancí, ale diváci viděli v první pětačtyřicetiminutovce jen jedinou branku.

Ve druhém poločase už Tuchoraz dominovala a svému soupeři nastřílela dalších šest branek. Hosté si připsali jen čestný úspěch. Dnes to nebyly ty Býchory, které se prezentují skvělou defenzivní činností. Především domácí duo Kolařík – Doksanský, které skvěle doplňoval ještě Havránek, si s jejich obranou dělalo, co chtělo.

„Zdálo se mi, že soupeř dneska přijel k utkání už odevzdaný. Nebyly to už ty Býchory, jaké jsem znal," začal hodnocení hrající trenér Tuchorazi Lukáš Trnka.

„Kdybychom do poločasu vedli o čtyři branky, mohlo být celkové skóre ještě vyšší. Ale třeba by po takovém náskoku opadla koncentrace hráčů a druhý poločas by nebyl tak zajímavý. Ve druhém poločase jsme však byli pány na hřišti. Možná jsme se nechali ukolébat vysokým náskokem a ke konci zápasu dovolili soupeři vstřelit branku. To mě trochu mrzí, ale jinak museli být diváci dneska spokojení," popsal Trnka příčiny neúspěchu v druhém poločase.

„Po takovém zápase bych rád všechny pozval na turnaj v malé kopané, který se bude konat na našem hřišti v sobotu 25. června. Prezentace týmů bude probíhat od 9 hodin a první zápasy začnou o hodinu později," informoval o sportovní události v Tuchorazi Lukáš Trnka.

Jeho trenérský protějšek už tolik chuti do hodnocení neměl. Jistě si výkon svého týmu představoval jinak.

„Po tomto utkání není moc co hodnotit. Míč se nám dařilo držet jen chvilkami, jinak to byla z naší strany velká bída. Na hráčích nebyla vidět žádná chuť zahrát si fotbal, dnešní utkání jen odchodili. Co se týká nasazení, tak to bylo z naší strany opravdu pouťové utkání," zklamaně hodnotil utkání trenér Býchor Marek Chvalovský.

„Utkání jsme odehráli pouze s jedním střídáním. Máme problémy se sestavou a k tomu nás trápí marodka. Už se těšíme, až letošní ročník skončí," přiznal po utkání Chvalovský.

Jak šly minuty

4. Havránek dostal pas za obranu Býchor, ale ve velké příležitosti nechal pouze vyniknout hostujícího brankáře Janstu.
15. Vostrovský u lajny uplatnil svou rychlost, obhodil si Fundu a zatáhl míč až do vápna. Tam zpětnou přihrávkou našel volného Bereše. Jeho pokus však skončil těsně vedle tyče hostující branky.
40. Havránek krásně uvolnil Vostrovského, který dokázal samostatný únik proměnit v branku a „angličanem" poslal Tuchoraz do vedení – 1:0.
41. Vosecký zatáhl míč po lajně a jeho následný centr našel přesně hlavu Havránka, kterého o radost připravil Janstův reflexivní zákrok.
46. Tuchoraz měla rychlý nástup do druhého poločasu. Po kombinaci s Havránkem do hostujícího vápna vtrhnul Kolařík, který i přes snahu Jirkovského pohodlně skóroval – 2:0.
64. Tyčka po střele odstartovala závar ve vápně Býchor, který ukončil až nedovolený zákrok na Voseckého. Pokutový kop s přehledem proměnil Doksanský – 3:0.
69. Doksanský rozehrál rohový kop přesně na Bereše, který ho nekompromisně uklidil pod víko býchorské branky – 4:0.
72. Kolařík si narazil s Havránkem, pak prolétl hostující obranou a následným zakončením rozvlnil síť za bezmocným Janstou – 5:0.
76. Obrana Tuchorazi podcenila situaci a nechala Váňovi příliš prostoru. Ten si však sám na zakončení netroufl, ale přihrál do strany nabíhajícímu Chlumskému, který střelou z první jen těsně přestřelil domácí branku.
77. Topol doběhl dlouhý míč, který hned poslal do vápna na Doksanského, který prostřelil hostujícího brankáře – 6:0.
79. Další slabší chvilka v defenzivě Tuchoraze už byla potrestána. Alespoň čestný úspěch Býchor zaznamenal Šátek – 6:1.
90. Po další souhře Kolaříka s Doksanským uzavřel druhý jmenovaný gólový účet utkání a dovršil tak i svůj hattrick – 7:1.

Tuchoraz – Býchory 7:1

Branky: 40. Vostrovský, 46. a 72. Kolařík, 64., 77. a 90. Doksanský, 70. Bereš – 79. Šátek. Rozhodčí: Kvasnička. ŽK: Vosecký, Bílek, Havránek – Vyhnánek, Jirkovský. Diváci: 60. Poločas: 1:0.
Tuchoraz: Matoušek – Prokeš (51. T. Novák), Trnka, T. Černý, Bílek – Vostrovský (67. Topol), Doksanský, Kolařík, A. Vosecký – Havránek, Bereš.
Býchory: Jansa – Funda (68. J. Křivský), Jirkovský, Radla, Šátek – Vyhnánek, M. Kedršt, P. Chlumský, Váňa – Zach, Kratina.