„Za sedmdesát minut utkání jsme soupeři dovolili pouze jednu šanci, jinak jsme Liblice do ničeho nepustili. Kluci toho pak měli hodně, tak jsem začal prostřídávat a na naší hře to bylo znát. Ve střídání jsem mohl být zdrženlivější, protože to pak kazí dojem z konečného výsledku. Mohlo to být 5:0, ale nechali jsme si dát zbytečně dva góly. Ale především s první sedmdesátiminutovkou jsem byl spokojen," zhodnotil utkání domácí lodivod Zdeněk Šmejkal mladší.

„Čekal jsem, že se tu dneska budeme prezentovat trochu lepším výkonem, ale síla Českého Brodu je opravdu veliká. V sestavě nemají prakticky slabé místo. Když nebude hrát zároveň jejich A-tým, tak doma určitě budou hodně silní," začal hodnocení utkání liblický trenér Petr Samek.

„Domácí jsme dneska mohli potrápit trochu víc, ale bohužel nám vypadli dva klíčoví hráči. Fott chyběl v defenzivě a v útoku byla znát absence Rozumného, který dokáže podržet míč. V horkém počasí se ukázala i další výhoda domácích, kterou byla fyzička. Přesto se nám v závěru ještě podařilo utkání zdramatizovat," dodal Samek.

„Dneska nás srazily i dvě hodně přísné penalty, především hned ta z kraje druhého poločasu. Kluci to v kabině psychicky špatně nesou. To však není výmluva, pouze konstatování. Domácí byli rozhodně fotbalovější a vyhrát si zasloužili. Jen si myslím, že ne takovým rozdílem," zakončil hodnocení Petr Samek.

Jak šly minuty

4. Pačes zatáhl míč po lajně a na úrovni penalty našel Popa, který se nadvakrát dostal k zakončení. Jeho pokus byl však z kategorie nepřesných.
9. Mašanský potvrdil instinkt střelce a poslal Český Brod do vedení – 1:0.
19. S chutí hrající Mašanský posadil míč na hlavu Mrázka, který v brankové příležitosti netrefil přesně.
27. A znovu nezastavitelný Mašanský! Tentokrát našel svou přihrávkou Kopeckého, který zakončením za zadní tyč nedal Grůšovi šanci – 2:0.
28. Útočný pokus Liblic skončil zbytečnou ztrátou a po následném brejku domácích měl velkou příležitost Mašanský. Ten se v malém vápně dokázal uvolnit přes křižujícího hráče, ale prováhal ideální možnost k zakončení. Jeho další pokus zastavila na brankové čáře hradba těl hostujících obránců.
34. Batelka během chvilky musel z pozice stopera podstoupit dva těžké souboje. Po druhém z nich mu po straně utekl Kozlíček, který na penaltě našel volného Makovského. Ten však ve vyložené šanci nastřelil pouze hostujícího Sobotku.
39. Po delší době o sobě daly vědět i Liblice. Řípa na polovině hřiště získal odražený míč a individuální akcí ho zatáhl až do vápna, kde našel volného Bázlika. Ten však nešel do sobeckého zakončení a celou situaci ozdobil přistrčením na do vápna rozběhnutého Pačese. Jeho střelecký pokus však dokázal Hanuš vyrazit na roh.
52. Po střetu Řípy s Hanzlem rozhodčí Kinčl nařídil pokutový kop proti hostům. Ten s přehledem proměnil Mašanský – 3:0.
57. Mašanský dostal až příliš prostoru a střelou z dálky kompletuje svůj hattrick! – 4:0.
76. Helmich dostal dlouhý pas za obranu Liblic. Své zakončení z velkého úhlu sice mezi tyče nenasměroval, ale těžit z něj mohl Moravec, který byl sám před prázdnou brankou. Do zakončení však nedal dostatečný důraz a tak jeho pokus stačili hostující beci z brankové čáry vykopnout.
82. Krásnou individuální akcí se blýskl hostující Hybner, který si z obránců Brodu udělal tréninkové kuželky a následným zakončením na zadní tyč nedal Hanušovi šanci – 4:1.
84. Střílený centr prošel vápnem domácích, kteří na zadní tyči zapomněli na Hrstku, proti jeho pokusu však včas vystartoval brankář Hanuš, který jeho pokus vytěsnil vedle branky.
87. Domácí herně dost polevili a toho využily Liblice k dalšímu snížení. I v tomto případě si s brodskou obranou pohrál střídající Hybner a následnou střelou do protipohybu brankáře snížil – 4:2.
92. Druhá penalta v tomto utkání, druhá pro Brod a i v tomto případě ji proměnil Mašanský – 5:2.

Český Brod B - Liblice 5:2

Branky: 9., 52. z PK, 57. a 90+2. z PK Mašanský, 27. Kopecký – 82. a 86. Hybner. Rozhodčí: Kinčl. ŽK: Miňovský, Mrázek – Pačes, Batelka. Diváci: 150. Poločas: 2:0.
Český Brod B: Hanuš – Helmich, Mrázek, Skořepa, Kopecký (76. Böhm) – Musílek (55. Procházka), Miňovský, Makovský (61. Moravec), Kozlíček (83. Kohout) – Mašanský, Hanzl (70. Berousek).
Liblice: Grůša – P. Nouzák (58. Kovačka), Batelka, Sobotka, F. Řípa (70. Lanc) – Pačes (53. Hybner), Bázlik (57. J. Nouzák), Ploc, Pop – Hrstka, Nekolný.