„Před zápasem se zranil Čejka, věděli jsme, že nebude hrát Šourek. Proto jsme museli udělat dvě změny. Navíc se nám na začátku zranil stoper, proto jsme museli Peterku stáhnout dozadu a tím překopat celou hru. Nebylo to pro nás jednoduché," posteskl si trenér Červených Peček Zdeněk Čáp.

„První poločas to bylo na obě dvě strany stejné. Druhý jsme byli o kapánek lepší, tlačili jsme, ale nevyužili jsme šance. Říkal jsem, že tento zápas bude o jediné šanci. My ji měli, když šel sám Svoboda, bohužel nedal. Taková šance se musí proměnit. Herně to nebylo tak špatné, ale ta dvě vynucená střídání nám překazila plány. Díky tomu se nám hra rozpadla. Dudla musel doprostřed, kde to pro něj moc není. Jeho místo je spíš na kraji. Vepředu nám chyběl Peterka, nemohli jsme hrát, co jsme chtěli. Nevyhrávali jsme souboje. Kdyby byl on nahoře, bylo by to pro soupeře těžší, takhle jsme mu to usnadnili. I tak jsme ten zápas mohli zvládnout do vítězného konce. Je to škoda, ale jedeme dál. Jdeme zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude stačit," dodal Zdeněk Čáp.

„Chtěli jsme tady vyhrát, protože jsme věděli, že pro Červené Pečky je to jedna z posledních šancí, jak se chytnout. Věděli jsme, že se posilují hráči z Nymburka, tak jsme chtěli hrát na brejky. Já spoléhal na to, že střelec Jakub Slunéčko něco dá, bohužel nedal," uvedl vedoucí Radim Jaroslav Hovorka.

„Jinak zápas byl vyrovnaný. I když je pravda, že domácí měli v závěru jednu velkou šanci. Naštěstí nedali a my to pak dotáhli do penalt. Pro nás to byl v sezoně druhý penaltový rozstřel a první vítězný," dodal Jaroslav Hovorka.

Jak šly minuty

4. První rušný moment před jednou z branek. Hostující Kříž utekl po pravé straně, následně dával míč před bránu, kde ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Domácí však nedokázali dopravit balon daleko od své branky a akce pokračovala. Míč se dostal ke Králíkovi, jeho pokus skončil v náručí gólmana Malého.
36. Obrana Radimi vyrobila hrubku, míč se dostal od Svobody přes Dudlu až k Rauchovi, který ale se svým pokusem naložil bídně, jeho slaboučká rána nemohla brankáře Kopeckého zaskočit.
38. O chvíli později našel Hanousek Hradílka, ale ani on nedokázal Kopeckého překonat.
42. V závěru prvního poločasu měli domácí další možnost. Dudla poslal míč z trestného kopu do vápna, vznikla nepřehledná situace a hráči Radimi si málem vstřelili vlastní gól. V poslední chvíli zasáhl gólman Kopecký.
56. Po změně stran to jako první zkoušel Kulhánek. Jeho pohotová střela zpoza obránce Kopeckého nezaskočila. Ten střelu sice viděl na poslední chvíli, stačil ale zareagovat a míč vyrazit.
59. Po delší době se o slovo přihlásila také Radim. Procházka využil zaváhání domácích hráčů, běžel ze strany sám na Malého, chtěl ho obstřelit, ale minul.
77. Největší šance derby. Svoboda se zbavil Baška, před sebou měl už jenom Kopeckého. Toho však nepřekonal. Přitom radimský strážce tyčí toho moc neudělal, jenom stál, ale Svoboda mu trefil nohy.
87. Další možnost pro Červené Pečky. Peterka se postavil k zahrání trestného kopu. Trefil to krásně přes zeď, jenomže Kopecký parádním tygřím skokem míč vyrazil.
89. V posledních vteřinách bylo živo i před domácí brankou. Po centru Krombholze se zaskvěl brankář Malý, který jedovatý přízemní centr zbrzdil a jeho spoluhráč pak odkopl míč do bezpečí. Zápas skončil bez branek. O vítězi musely rozhodnout pokutové kopy.

Pokutové kopy

1. série: Králík i Peterka byli úspěšní.
2. série: Baško nedal, Malý jeho pokus vystihl. Kulhánek byl naopak úspěšný.
3. série: Nedvěd se štěstím proměnil. Malý si na jeho pokus sáhl. Stav byl 2:2. Rozhodnout mohl Hradílek. Tíhu okamžiku ale neusnesl. Kopecký zachránil Radim od porážky. Kopalo se do rozhodnutí.
4. série: Tománek i Touška s přehledem proměnili.
5. série: K zahrání pokutového kopu se postavil brankář Kopecký. Svého protivníka bez větších problémů překonal. Sám byl ale poté Bílkem také překonán.
6. série: Čábelka poslal Malého na druhou stranu, zato Rauch Kopeckého nepřekonal. Z bonusového bodu navíc se radovali hráči Radimi.

Červené Pečky - Radim 0:0

Rozhodčí: Tylchert. ŽK: Dudla, Svoboda – Čábelka, Ružinský, Králík, Slunéčko. Diváci: 120.
Červené Pečky: Malý – Radovnický, Bílek, Peterka, Touška – Hanousek, Kulhánek, Dudla, Franc (15. Rauch) – Hradílek, Svoboda.
Radim: Kopecký – Krombholz, Tománek, Ružinský, Čábelka – Kříž (46. Baško), Slunéčko, Nedvěd, Králík, Říha – Procházka (67. Exner).