Díky tomu to vítězství se usadili na čele tabulky. A vedoucí pozici budou nyní hájit v Karlových Varech.
„Očekávám těžký zápas," uvedl trenér Kolína Roman Veselý. „Vary doma neprohrávají, mají sice mladé, ale šikovné hráče. Navíc ti mladí jsou sakra rychlí, bude to prostě jiný zápas. Vše si rozebereme na trénincích a za všechny mohu slíbit, že na utkání budeme připraveni," dodal.

Český Brod jede na Vyšehrad bez Štefančíka

Napravit reputaci si budou naopak chtít fotbalisté Českého Brodu. Ti jako nováček divize hned na úvod nové sezony prohráli před svými fanoušky s pražským Motorletem (0:1). V neděli dopoledne zajíždějí k dalšímu týmu z metropole. Od 10.15 budou bojovat na umělé trávě na Vyšehradě. „Co máme zprávy, tak Vyšehrad má dobrý mančaft. To prokázal v Úvalech, kde do 70. minuty prohrával, ale pak během čtvrt hodiny nastříleli tři góly. Což o něčem svědčí," uvedl vedoucí Českého Brodu Jan Křen. „Vyšehrad má mladý kluky a je jedním z adeptů na přední příčky, navíc se hraje na umělce, což je pro nás nezvyk. V pátek jsme si ji ale vyzkoušeli v Kyjích," dodal Křen.

Jeho tým půjde do utkání oslaben o Michala Štefančíka, který dostal za vyloučení v minulém kole třízápasový distanc. „Je to pro nás určitě oslabení, ale určitě tam nejedeme prohrát," hlásí Křen.

Zásmuky hostí Velim

Druhé kolo a druhé okresní derby. Fanoušci, kteří podrobně sledují týmy v I. A třídě si opět přijdou na své. Zatímco na začátek podzimní části hostily Červené Pečky Polepy, v sobotu se mezi sebou popasují Zásmuky a Velim.
Oba celky jdou do souboje v rozdílných pozicích. Zásmuky vyfasovaly v prvním kole výprask 7:2, Velim doma remizovala s Říčany 2:2.

„Snažili jsme se dobře potrénovat, ale bohužel jsem přišel o dalšího hráče. Po nedělním utkání nebude k dispozici Čapek a ve čtvrtek se mi na tréninku zranil Kutil. Z toho torza jsem přišel o další dva hráče," uvedl trenér Zásmuk Vlastimil Chlád. „Musíme se s tím ale poprat a zápas zlomit bojovností a dobrým přístupem. Snad budeme úspěšnější než minulý týden," dodal Chlád.

„Nečeká nás nic lehkého. Zásmuky se určitě budou chtít rehabilitovat za ten debakl. My si ale před sezonu řekli, že chceme z prvních dvou zápasů získat čtyři body. To znamená, že teď musíme vyhrát," řekl s úsměvem velimský asistent Jiří Ptáček.

Do bojů o mistrovské body zasáhnou i další týmy z Kolínska. V sobotu přivítají Polepy Mnichovo Hradiště a Červené Pečky cestují do Týnce nad Sázavou. O den později zajíždí Radim na půdu benešovského béčka.