To nakonec zvládl lépe Český Brod „B", který k utkání přistoupil zodpovědně a porazil již postupující, ovšem v utkání odevzdanou Tuchoraz 5:0. Spokojenější tak byli po zápase domácí fanoušci, které potěšil nejen výsledek, ale i hattrick Hanzla.

„Po celý zápas jsme byli jasně lepší. Přišlo mi, že si Tuchoraz přijela asi jen zahrát. Za devadesát minut si nedokázala vytvořit vážnější šanci. My jsme dali pět branek a další velké příležitosti jsme neproměnili. Chodili jsme z brejků sami na brankáře, někdy i ve dvou. Byl to prostě jednoznačný zápas. Tuchoraz byla odevzdaná a to i přesto, že měla skoro stejnou sestavu jako minulý týden. Za to my k utkání přistoupili opačně a derby jsme chtěli vyhrát. Vzhledem k tomu, že naše áčko hrálo odpoledne, tak nám z něj vypomohl jen Skořepa," řekl trenér českobrodské rezervy Zdeněk Šmejkal mladší.

„Dneska jsme začali naší bolestí, a to neproměňováním šancí. Za bezbrankového stavu jsme nedali dvě tutovky a to se nám vymstilo. Chvilku na to šli domácí do vedení a to utkání poznamenalo. Sice šlo o derby, ale nám prostě už chyběla motivace. Souboje, pohyb, nápad, nebylo tam nic. Chtělo hrát jen pár jedinců a to bylo málo. Neměli jsme prostředek hřiště. Kádr nemá Brod až tak silný. Věděli jsme, že bude hrát kombinační fotbal. Ale nám se dneska prostě nic nechtělo. Hráli jen někteří, ovšem těch, co se už viděli na rozlučce, bylo bohužel víc," konstatoval hrající trenér Tuchorazi Lukáš Trnka.

„Bylo hrozně znát, že nám chyběl Havránek. Bez něj se nám nedařilo udržet v útoku míč. Je pro nás velká ztráta, že se rozhodl skončit," posteskl si Trnka.

Branky: 8. Šťastný, 35., 59. a 81. Hanzl, 44. Pikner. Poločas: 3:0.
Český Brod B: Moravec – Černý (82. Rezek), Mišák, Skořepa, Miňovský – Gajdasz (70. Procházka), Hubáček, Pikner (74. Berousek), Moško, Šťastný – Hanzl.
Tuchoraz: Matoušek – Jurka, Trnka, T. Černý, Bílek – Borkovec, Doksanský (70. Novák), Bereš (46. Kuru), Vostrovský – Rybařík, Borovička.