Nymburk jen remizoval se Štětím (2:2), Brozany podlehly Rakovníku (1:2) a Kladno se rozešlo smírně s Novým Borem (1:1).
Stalo se. Domácí vyhráli 2:1. „Jsou to ale hodně vydřené body," poznamenal domácí kouč Zdeněk Šmejkal starší.

Tříbodový zisk se Na Kutilce opravdu rodil velmi těžce. V 16. minutě k nim sice zavelel důrazem a hlavičkou po zahraném rohu domácí kapitán Zdeněk Šmejkal mladší, a když o pět minut později skončil dloubáček Davida Fikejze jen na tyči, nepřekvapilo, že se pět minut před odchodem do kabin dělovkou z velkého vápna prosadil tentokrát hostující kapitán Ondřej Burant, který tak srovnal poločasový účet na 1:1.

Půl hodiny v tom druhém byly víc jak dvě stovky diváků svědky nesmlouvavé bitvy, snahou obou mužstev strhnout vítězství na svou stranu, vyplněné řadou osobních soubojů na hraně pravidel. Po jednom z nich se musel poroučet předčasně ze hřiště domácí kapitán Zdeněk Šmejkal.
„Odnesl to kotník, ale snad to bude v pohodě," poznamenal.

Konečnou podobu výsledku dal domácí útočník David Fikejz, který v 76. minutě trefil z malého vápna z první a mohl společně se spoluhráči slavit výhru 2:1.

„Je to obrovská škoda, protože minimálně bod jsme si odsud odvézt mohli, ale může za to naše střelecká impotence, hlavně v závěru zápasu, že domů jedeme s prázdnou," přiznal sebekriticky hostující trenér Martin Čurda.

Domácí kouč Zdeněk Šmejkal vysekl soupeři poklonu: „Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchý zápas, Hostouňští mají kvalitní kádr a dnes i potvrdili, že venku hrají lépe než doma. O to víc si vítězství vážím."

„I když jsme u nich na podzim vyhráli 3:0, tušil jsem, že nás nečeká nic jednoduchého, protože v tom utkání oni hráli, my jsme dávali góly. Nyní u nás hráli s určitým respektem a když vyrovnali, ten odhodili a nakonec sehráli vyrovnanou partii. V našem případě škoda, že jsme nevyužili některý z brejků, hlavně v závěru utkání," konstatoval po závěrečném hvizdu šéf domácího SK Luboš Holý.

Branky: 16. Šmejkal, 76. Fikejz – 40. Burant. Rozhodčí: Šťastný. ŽK: 0:1. Diváci: 230. Poločas: 1:1.
Český Brod: Drápela – Smola, Hrdlička, Slicho, Šmejkal (63. Balík), Moravec – Medek, Michálek, Suk (89. Skořepa), Makovský (55. Křelina) – Fikejz (86. Havlíček). 

(Mojmír Strachota)