Český Brod - Sparta Praha B 1:2

„Po debaklu v prvním zápase turnaje se stejným soupeřem 0:7 jsme měli trochu obavy, jak to sehrajeme, nicméně to vypadá, že si mužstvo sedá. Naznačila to již hra před týdnem proti Polné a ani dnes to nebyl špatný výkon," uvedl vedoucí mužstva Jan Křen.

„Soupeř byl samozřejmě velmi kvalitní. Mluvil jsem 
s trenérem Sparty B Martinem Haškem, který říkal, že sestava je prakticky identická s prvním zápasem. Možná prý o něco slabší. Sparta má v kádru 25 fotbalistů, kteří hrají ČFL i juniorskou ligu a již 
v pondělí měli mistrák juniorky v Teplicích, takže některé hráče šetřil," podotkl Jan Křen.

Sparta od začátku plnila roli favorita. Jenomže Český Brod výborně bránil, navíc brankář Sova měl svůj den. 
V první půli chytil dva samostatné nájezdy. „My měli pár rušivých útoků a jeden se nám podařilo zužitkovat. Moravec poslal třicetimetrový pas za obranu na Müllera, ten se zbavil obránce a prostřelil brankáře," popsal první branku zápasu Jan Křen.

Ve druhém poločase trenér Českého Brodu Zdeněk Andrlík prostřídal, obraz hry byl podobný. Sparta měla víc ze hry. Po hodině hry také zaslouženě vyrovnala. Už to vypadalo na cennou remízu, ale v 85. minutě po závaru ve vápně Kozlíček fauloval protihráče a hosté kopali penaltu. Tu také proměnili.

V týmu Českého Brodu nastoupil jeden novic. Z Louňovic přišel na zkoušku Zelenka.

Další utkání v rámci zimního turnaje sehraje Český Brod v neděli. A bude to generálka na první mistrovský zápas. Od 10.15 hodin se na hřišti Kochánky u Benátek nad Jizerou utká s Královým Dvorem.

Branka: 27. Müller – 60. Hájek, 85. Jakubov z PK. Poločas: 1:0.
Český Brod: Sova – Peřivý, Kozák, Balík, Kryštof – Šusta, Marek, Vobořil, Müller – Moravec, Marčík. Střídali: Gabriel, Tománek, Kozlíček, Blaščok, Zelenka.
Sparta B: Nguyen (46. Hrdina) – Karafiát (46. Macháč), Bederka, Matějka, Vondra (61. Sýkora) – Reiter (46. Záviška), Miskovič (46. Čavoš), Skopec, Matoušek (46. Nečas), Pešek (46. Hájek) – Jurdík (46. Jakubov).