Neratovice – Český Brod 2:1

Do vedení se dostal Český Brod po půl hodině hry. Ze skrumáže se trefil Moravec. Radost svěřenců kouče Josefa Jarolíma trvala ovšem pouhých šest minut. Exčeskobrodský  Kozák nabídnutou šanci ze značky pokutového kopu zužitkoval.

Po přestávce bylo zřejmé, že se ani jeden z celků nehodlá smířit s dělbou bodů. V zakončení byli pilnější hostitelé. Gólman Sova byl ovšem proti. Několikrát prokázal obdivuhodný reflex. Ale činil se i jeho protějšek na druhé straně. Sova si reflexivně poradil se dvěma zapeklitějšími situacemi. Nestačil pouze na tu ze 78. minuty. To se dostal do vápna Gazdík. Napálil míč do břevna. Ten se na naneštěstí hostů odrazil přímo na pravačku autora první trefy duelu Kozáka.  „To byla šance, která se proměňovat musí," nechal se slyšet autor technické rozhodující střely „ála Pepi Bican".

„Byli jsme sice aktivnější než soupeř, ale ten byl v osobních soubojích důraznější. Proto bych označil jeho vítězství jako zasloužené," uvedl trenér Českého Brodu Josef Jarolím. „Ale nelíbilo se mi vyloučení Ptáčka. Nejde o alibismus. Pokud se tak stalo po druhé žluté kartě za to, že měl pod trenkami oteplovačky jiné barvy, pak si toho měli všimnout ještě před zahájením utkání asistenti. Hlavního z toho nevyjímaje," dodal.

„Myslím si, že na to, že má Brod na svém kontě pouze třináct bodů, disponuje velmi kvalitním kádrem. S několika individualitami, které mají za sebou prvoligové zkušenosti.O to víc si cením toho, že kluci vložili do hry srdíčko. Jinak bychom sotva za nepříznivého stavu obrátili výsledek ve svůj prospěch. Domnívám se, že jsme nakonec o ten jeden gól byli nejen šťastnějším týmem," řekl po zápase trenér Neratovic Jiří Kafka.

Branky: 36. a 78. Kozák (1 z PK) – 30. Moravec. Rozhodčí: Kapoun. ŽK: 4:4. ČK: 73. Ptáček (ČB). Diváci: 167. Poločas: 1:1.
Český Brod: Sova – Kryštof (80. Valenta), Mlejnek, Hruška – Štefančík – Šťastný (46. P. Kopecký), M. Kopecký, Krejcar, Kadlec (46. Červenka) – Moravec, Ptáček.

(Mojmír Strachota)