Český Brod - Úvaly 2:0

„Nechtěli jsme tak, jako po minulých dvou domácích výprodejích umřít na krásu. Prahli jsme naopak po třech bodech. Zejména v prvním poločase jsme Úvaly zaskočili herní kvalitou a rychlými góly. Ještě čtvrthodinku po přestávce se kluci prezentovali dobrým výkonem, až na to zakončení. V té poslední třicetiminutovce jsme se však spoléhali na to, co nám nesedí, na nakopávané balony směrem dopředu. Nedisponujeme vhodnými typy plejerů, čímž jsme soupeři nabídli nebezpečné protiútoky. Naštěstí jsme je přečkali bez pohromy. Nicméně šlo o varování, z něhož se musíme pro příště poučit," vystihl pragmaticky průběh střetnutí kouč Českého Brodu Zdeněk Andrlík.

„Ani tady Na Kutilce jsme se nepopasovali s naším dlouhodobým problémem, a to se špatnou koncovkou. Padne na nás deka a když se z ní dostaneme, po dvou rychlých gólech soupeře, míříme pánu bohu do oken. Mám tím na mysli velké příležitosti ve druhé půli, kdy jsme mohli alespoň srovnat krok. Ty jsme ale nevyužili, k čemuž není víc co dodat," nebral si servítky úvalský trenér Tomáš Staněk.

„Kluci se hodinu prezentovali herní kvalitou a hlavně rychlými góly. Ty určitě daly zabrat psychice soupeře, což bylo mimo jiné vidět přitom, jak naložili se svými dobrými příležitostmi," notovaly si ještě loňské a předloňské opory českobrodského SK Michal Mrázek s Pištou Štefančíkem, kteří již „válčí" za Poříčany.

Branky: 3. Moravec, 22. Šťastný. Rozhodčí: Barák. ŽK: 2:4. Diváci: 280. Poločas: 2:0.
Český Brod: Gabriel – Kryštof, Kozák, Mlejnek, Šmejkal – Moravec (78. Petřivý), Walter, Marek, Vobořil – Brabec (67. Marčík), Šťastný.

(Mojmír Strachota)