Český Brod B – Velký Osek 6:0

„Do zápasu jsme šli prakticky v nejsilnější sestavě, kdy nám chyběl pouze stoper Procházka. Opět se nám vydařil úvod utkání. Na soupeře jsme vlétli a ve dvacáté minutě vedli tři nula. Poté jsme kontrolovali hru a před poločasem jsme přidali další branku. Druhý poločas se již jen dohrával. Hodně jsme promíchali sestavu, aby si zahráli i ostatní kluci, ale i tak jsme přidali ještě dvě branky. Našim hráčům opět zřejmě prospělo předzápasové soustředění na sobotním zápisném," konstatoval trenér Českého Brodu B Zdeněk Šmejkal mladší.

„Ještě bych chtěl vyzdvihnout hostujícího hráče Davida Adamce za jeho gesto fair play, kdy proti nám byla nepochopitelně nařízena penalta. On však kopl balon vedle. Klobouk dolů před tímto hráčem," dodal Šmejkal.

„Soupeř na nás vyrukoval 
s tvrdou agresivní hrou, které se naši hráči nedokázali přizpůsobit. Během úvodních osmnácti minut si soupeř vybudoval tříbrankový náskok a rozhodl o svém vítězství. My jsme nedokázali ani z těch největších šancí skóre kosmeticky upravit. Za zmínku tak stojí jen neuvěřitelné chování domácí lavičky," zlobil se po zápase trenér Velkého Oseka Martin Koška.

Branky: 5. Popovych, 15., 43. a 49. Makovský, 18. Mašanský, 79. Musílek. Rozhodčí: Suchánek. ŽK: 5:1. Diváci: 50. Poločas: 4:0.
Český Brod B: T. Vymazal – Popovych, Bouma (46. Skořepa), Mrázek (75. Morávek), Böhm (55. Musílek) – Makovský, Moško, Kulvajt (68. Čermák), Kozlíček – Moravec (60. Šmejkal), Mašanský.
Velký Osek: Kalinec – Špaček, Plášil, Sixta, Šmiřák (60. J. Adamec) – Koubek, M. Koška, D. Adamec, J. Karban, M. Černý – Čech.

Třebovle – Zásmuky 1:2

„V poslední době na nás leží deka. Nedaří se týmu ani jednotlivcům. To se opět potvrdilo i v dnešním zápase, kdy jsme neudrželi nerozhodný výsledek a v poslední minutě si nechali dát branku," posteskl si trenér Třebovle Josef Kocourek.

„Po celé utkání jsme se nemohli dostat do tempa. V prvním poločase jsme se alespoň dostali do několika šancí, ale nedokázali je využít. Druhý poločas to bylo trápení. Domácí srovnali a ještě nastřelili břevno. Vysvobodil nás až 
v poslední minutě Lindner, který to vzal na sebe a proměnil své sólo ve vítězný gól. 
S výsledkem jsem samozřejmě spokojený, ale s předvedenou hrou už nikoliv," přiznal trenér Zásmuk Václav Jindra.

Branky: 64. Hromádko – 18. Derka, 90. Lindner. Rozhodčí: Netáhlík. ŽK: 1:1. Diváci: 80. Poločas: 0:1.
Třebovle: Pokorný – Růžek, Richter, Čáslava, Homolka – Blaščok, Bobek (80. Honc), Němec, Hromádko, Dejl (69. Líbal) – Polanecký (60. Andrašík).
Zásmuky: Kubelka – David, Kraus, Lindner, Roth – Mašín, Pechar, Benda (90. M. Čapek), Chábera (80. Durňák) – A. Čapek, Derka (60. Jelínek).

Ratboř – AFK Pečky 5:4

,,Již při rozcvičce jsme utrpěli další ztrátu v podobě zraněného Zbyňka Gembiczkého, který si poranil koleno. Přejeme mu brzké uzdravení a návrat k fotbalu. Do samotného zápasu jsme vstoupili dobře. Brzy jsme vedli 2:0. Bohužel jsme se nevyvarovali chyby a soupeř brzy snížil. Chvíli na to i vyrovnal. Ještě do poločasu nám vedení vrátil Stráník, to nám však nebylo nic platné, neboť ještě před odchodem do kabin jsme potřetí inkasovali. Ve druhé půli jsme si vytvořili více šancí než soupeř. Odměnou nám byly dvě branky v pečecké síti a další nevyužité šance. Hostům jsme dovolili snížit po naší lehkovážnosti. Na konci zápasu už jsme to naštěstí ukopali a Pečkám vyrovnat nedovolili. Výhra vzhledem k vyrovnanosti celé soutěže je pro nás velice cenná. Pečky mají mladý a šikovný tým, zejména směrem dopředu, kde nás zlobili oba dva jejich útočníci," nechal se po zápase slyšet trenér domácí Ratboře Vladimír Pěkný.

„Utkání jsme začali nesoustředěně a v osmé minutě prohrávali 0:2. Na to jsme naštěstí dokázali zareagovat a vyrovnali, ale v 33. minutě 
z ofsajdu jsme opět prohrávali. Do přestávky se nám podařilo vyrovnat na 3:3. Začátek druhého poločasu jsme nepohlídali a opět jsme prohrávali. Naše nemohoucnost pokračovala, v 63. minutě nebyl nikdo schopen odkopnout balon a bylo to opět o dva góly. Přesto jsme to nezabalili a v 66. minutě pěknou střelou snížil Růžička. Na soupeře jsme vyvinuli tlak, ale srovnat se nám nepodařilo. Kaňkou utkání byl zlomený bérec Hanzelína, kterému přejeme brzké uzdravení," uvedl trenér Peček František Hovorka.

Branky: 2. Vohnický, 8. Kemza z PK, 33. Stráník, 52. Dvořák, 64. Švarc – 10., 24., 44. a 66. Růžička. Rozhodčí: Vosejpka. ŽK: 1:1. Diváci: 60. Poločas: 3:3.
Ratboř: Jeřábek – M. Adámek, Kemza, Vančura, Hovorka – J. Adámek (74. Sova), Dvořák, Švarc, Dolejš – Vohnický, Stráník (87. Vondráček).
AFK Pečky: Hemmer – Macháček (19. Hovorka), Malý, Ružinský, Havelka (46. Dolejš) – M. Ontl (64. Soukup), Modrovič, Moravec, Hanzelín – Růžička, Jedlička.

Libodřice – Konárovice 4:1

„Utkáni začalo z naší strany trochu vlažně, toho soupeř patřičně využil ke vstřelení úvodní branky. Naštěstí jsme celkem rychle vyrovnali, ale hra nebyla ideální. Před koncem poločasu jsme se přesto 
z rychlého brejku ujali vedení. Druhý poločas začal pro nás nezvykle dobře a hned zkraje dali rozdílovou branku. Celý druhý poločas se odehrál v lehké naší převaze a víceméně jsme soupeře k ničemu nepustili. Ke konci ještě Hrstka dokonal dobrý výkon hattrickem. Bylo to zasloužené vítězství," konstatoval vedoucí Libodřic Radek Šafránek.

Branky: 17. Hrodek, 41. 46. a 85. Hrstka – 14. R. Pokorný. Rozhodčí: Herda. ŽK: 3:4. Diváci: 100. Poločas: 2:1.
Libodřice: Kolář – Hovorka, F. Šafránek (79. Lanc), Müller, M. Šafránek – Pohanka, Hrodek, Němec, Heverle – Pánek (56. Košik), Hrstka.
Konárovice: Svoboda – Brunclík, Jandák, Vokoun – Kopecký, J. Pokorný (60. Žídek), Kahoun, Sojka – R. Pokorný (44. Patočka), Havlíček, M. Černík.

Jestřabí Lhota – Nučice 2:1

„V tomto utkání jsme potřebovali naplno bodovat, neboť v předchozích dvou zápasech jsme vždy prohráli o gól a nebezpečně jsme se přiblížili sestupovým příčkám. Začátek zápasu nám vyšel a úvodní část jsme završili pěknou brankou z přímého kopu, kterou vstřelil Filip Krajíček. Do konce poločasu se již skóre neměnilo, i když obě mužstva na to šance měla. V druhém poločase jsme v 51. minutě přidali druhou branku a mysleli si, že vše je rozhodnuto. Soupeř však dokázal během dvou minut odpovědět a až do konce zápasu jsme se strachovali o výsledek. Dnešní vítězství jsme ubojovali, a o to je cennější. Pořád však nehrajeme takový fotbal, na který máme mužstvo. Věřím, že 
v dalších zápasech dojde i k hernímu zlepšení," podotkl trenér Jestřabí Lhoty Petr Sixta.

„Zápas byl celkem vyrovnaný a slušela by mu remíza. Duel rozhodl náš nedůraz 
v obou šestnáctkách. Zápas začal náporem domácích, kteří drželi balon a snažili se dostat přes náš obranný blok. 
V první velké šanci přestřelil domácí hráč zcela prázdnou branku. Další šanci však už domácí využili. Michal Hervert nešťastně zasáhl míč rukou a následný přímý kop 
z 23 metrů skončil v horním rohu naší branky. Potom jsme se dostali ke slovu i my, ale nadějné brejky jsme nedokázali dotáhnout. Chybí tomu větší klid v předfinální fázi. Na začátku druhého poločasu nás domácí opět zatlačili. Nedůrazný odkop napálil domácí hráč z hranice penalty za záda našeho gólmana. Záhy jsme však snížili. Po pěkné akci na levé straně odcentroval Michal Hervert na zadní tyč, kde se zjevil zcela osamocený Chromý, který svou šanci chladnokrevně proměnil. Domácí se pak zatáhli a čekali na brejky. Ty se nám povedlo ubránit. Co se nám nepovedlo, je vstřelit vyrovnávací branku. Vedral totiž ve výhodné pozici řešil zakončení hlavou na místo svým „béčkem" a tak odjíždíme domu s prázdnou," posteskli si trenér Nučic Pavel Krutský mladší.

Branky: 20. Krajíček, 51. Klička – 53. Chromý. Rozhodčí: Kumstát. ŽK: 1:3. Diváci: 50. Poločas: 1:0.
Jestřabí Lhota: Málek – Týma, Skalický, V. Soukup, Hron (75. Krupka) – Mikeš, Klička, Kesner, Mojžíš – Kureš (70. Beran), Krajíček (46. Martínek).
Nučice: T. Krutský – Šulc, Hurtík, Miňovský, Vedral – J. Hervert (46. Stárek), Jelínek, Chromý, M. Hervert (83. P. Krutský ml.) – Kubalík, Novák (64. Jícha).

Kouřim – Jevany 1:0

„První poločas byl ve znamení osobních soubojů, oba týmy měly po čtyřech žlutých kartách, celý poločas byl naprosto zbytečně vyhrocený. Hrála se kopaná a překopávaná, ale na obou stranách byly k vidění i šance. Třikrát nás vychytal hostující brankář, při šancích Jevan nás pak dvakrát skvěle podržel Havránek," začal hodnocení utkání trenér Kouřimi Martin Snížek.

„Druhý poločas byl klidnější, obě mužstva hrála mnohem čistěji. Po několika minutách nás poslal do vedení Královský, který hlavou po standardce propasoval míč do brány. Zbytek zápasu už měl stejný průběh – nespočet nakopnutých balónů ze strany Jevan, naše pozorná a téměř bezchybná obrana a neustálé vulgární urážky hostující lavičky, která evidentně nechala nervy a slušnost doma. Vše jsme ale zvládli a jsme velmi rádi za tři body. Jevany byly 
v dosavadním průběhu soutěže určitě nejlepším mužstvem, proti kterému jsme hráli," nezapomněl pochválit soupeře Martin Snížek.

„Chtěli bychom s Láďou Richterem všechny kluky pochválit za nasazení, bojovnost, a že neztratili při zápase nervy. Dnes nám také velmi pomohl Miloš Čáp, který se po několika letech vrátil na hřiště, okamžitě se stal pilířem naší defenzívy a v dnešním zápase byl nejlepší hráč na hřišti. Velké poděkování patří i našim divákům, celý zápas nás podporovali a hnali za třemi body," dodal Snížek.

„Zápas s týmem Kouřimi začal oboustranným rychlým a tvrdým fotbalem. Do našich šancí se v prvním poločase dostal dvakrát Koula, ale domácího brankáře nepřekonal. První poločas byla hra vyrovnaná, šance domácích zlikvidoval s přehledem brankář Tolstikov. V druhém poločase se domácí ujali vedení šťastnou brankou po dorážce z volného přímého kopu. Co naplat, že jsme posledních dvacet minut domácí tým nepustili za půlku, když naše koncovka byla žalostná. A tak místo remízy Kouřim s velkým štěstím zvítězila. Hráčům chci poděkovat za velmi dobrý výkon," uvedl trenér Jevan Jan Lahoda.

Branka: 53. Královský. Rozhodčí: Kvasnička. ŽK: 4:3. Diváci: 130. Poločas: 0:0.
Kouřim: L. Havránek – Svoboda, Holub, M. Havránek, Čáp – Světnička (63. J. Keltner), Jirků, Královský, Ružinský (88. Jasenovský) – M.Snížek, Pazderec.
Jevany: Tolstikov – Matas (55. Sochůrek), R. Krejčík, Čechák, Chaloupka – Končický, Jásek, Krákora, Novák – Koula, Popelka (70. Pacourek).

Plaňany – Krakovany 2:1

„Bylo to bojovné a fyzicky velmi náročné utkání, které přineslo naši zaslouženou výhru. První poločas mnoho šancí nepřinesl, ale hrál se rychlý fotbal od vápna 
k vápnu. Skóre jsme otevřeli prakticky ihned po přestávce a kontrolovali hru. Z ojedinělé standardky hosté vyrovnali. Po dalších deseti minutách jsme průběh utkání opět zvrátili na svou stranu a až do konce nepustili Krakovany do vážnější příležitosti," potěšilo trenéra Plaňan Tomáše Kučeru.

„Utkání v prvním poločase bylo celkem vyrovnané. My jsme chtěli hlavně zlepšit obrannou hru, která se nám
v posledních zápasech moc nevedla a to se nám celkem dařilo. Při nástupu do druhé půle jsme však zaspali a z první akce soupeře dostali gól. I když se nám podařilo vyrovnat, vzápětí šel soupeř opět 
do vedení. Snahu o vyrovnání po střele Kozla zastavilo břevno a když se Jelínek nechal po druhé zbytečné kartě vyloučit, soupeř si výhru již pohlídal," podotkl trenér Krakovan Jan Špinka starší.

Branky: 46. a 72. Proskočil – 67. Jelínek. Rozhodčí: Trumpus. ŽK: 0:3. ČK: 83. Jelínek (Krakovany). Diváci: 90. Poločas: 0:0.
Plaňany: Hradecký – Břichnáč (75. Bug), Švehla, M. Freund, Kruliš – Handaganič (46. Mbemba), Vinš, Kozdera, Proskočil, Brecík – Javorský (62. Češner).
Krakovany: Špinka ml. – Malina (70. Skokan), Kubánek, Robovský (72. Šindelář), Věříš – Kozel, Jelínek, Loužil, Neruda – Sixta, Fejl (60. Pospíšil).

Tabulka

1. Český Brod B⋌ 7 7 0 0 0 45:6  21
2. Kouřim⋌ 7 5 1 0 1 23:9  17
3. Zásmuky ⋌ 7 4 1 0 2 17:15 14
4. AFK Pečky⋌ 7 3 1 1 2 28:17 12
5. Libodřice ⋌ 7 3 1 1 2 18:19 12
6. Jevany ⋌ 7 4 0 0 3 13:14 12
7. Ratboř ⋌ 7 4 0 0 3 20:32 12
8. Jestřabí Lhota ⋌ 7 2 1 2 2 12:11 10
9. Plaňany ⋌ 7 3 0 1 3 14:18 10
10. Velký Osek⋌ 7 3 0 0 4 29:30  9
11. Krakovany ⋌ 7 1 1 1 4 14:23  6
12. Nučice⋌ 7 1 1 1 4 11:26  6
13. Třebovle ⋌ 7 1 1 0 5 15:22  5
14. Konárovice ⋌ 7 0 0 1 6  9:26  1