Původně se mělo utkání odehrát v Českém Brodě, ale z důvodu tamní nevyhovující hrací plochy se oba celky dohodly na výměně pořadatelství. A ta lépe sedla svěřencům Jindřicha Stejskala.

„Na perfektně připraveném hřišti jsme si napravili reputaci z minulého zápasu. Kluci k zápasu přistoupili zodpovědně a bylo vidět, že mají pořád chuť hrát a není to jen o povinnosti dohrát sezonu. Vstřelili jsme rychlou branku, která nám ale nebyla uznána. Ale ani tento sporný okamžik nás nevyvedl z míry. O tom svědčí i fakt, že jsme o chvíli později vstřelili další gól a ten už nás poslal do vedení. Pak se bohužel zranil Čermák a my museli přeházet sestavu,“ popsal první poločas trenér hostů Jindřich Stejskal.

Toho těšil přístup mladých hráčů, kteří se nezalekli ani zkušenějších matadorů v dresu soupeře. Dravé mládí bylo nakonec spokojenější, i když bylo vítězství především po druhém poločase hodně šťastné.

„Ve druhém poločase jsme byli pod tlakem. Naštěstí nás podržel Vymazal, který zlikvidoval tři jasné gólovky. Z pozice stopera řídil skvěle obranu Nekolný. Stálo při nás i velké štěstí, kdy Poděbrady nastřelily břevno a o něco později neproměnily ani neskutečnou příležitost. Ale i štěstí k fotbalu patří a my se vracíme bohatší o tři body,“ přiblížil druhý poločas Stejskal.

Branka: 21. Plášil. Poločas: 0:1.
Český Brod B: Vymazal – Moravec (93. Skořepa), Čermák (33. Gajdasz), Nekolný, Miňovský – Plášil, Moško, Hubáček (71. Martin Kohout), Ravizza – Šťastný, J. Rezek.