Domácí nastoupili netradičně v bílém, ale co bylo podstatnější, bez klasického útočníka. „Ty zkušení, Fikejz s Křelinou, laborují se zraněním nohy a mladí Havlíček s Hanzlem zůstali na lavičce," objasnil prezident SK Luboš Holý.

I proto se Český Brod nemohl dlouho střelecky prosadit. Čekání na gól skončilo v 55. minutě., kdy si druhý střelecký pokus Michálka srazil do vlastní branky Holeček.

To, že zůstane jen u jedné branky, očekával však jen málokdo. „Mohlo to skončit klidně 5:3. S koncovkou jsme si nejen my, ale i náš soupeř nepotykali," přiznal trenér Českého Brodu Zdeněk Šmejkal.

Definitivní tečku za zápasem mohl udělat minutu před koncem Makovský, ale tváří v tvář gólmanovi Bojčukovi jasnou tutovku neproměnil.

„Zaplatili jsme daň z nezkušenosti. Máme mladý mančaft a kluci se musejí ještě otrkat. Nicméně na výlet jsme sem nepřijeli a dokonce jsme si nějaký ten bod odvézt mohli. To by ale v těch největších šancích musel náš Tonda Hrdina zachovat chladnou hlavu. Smutné je, že jsme se porazili vlastním gólem," posteskl si trenér Meteoru Ladislav Bobek.

„Přestože fanoušci moc branek neviděli, i tak si myslím, že byli svědky atraktivní fotbalové podívané. Do konce sezony zbývají dvě kola, ve kterých dostanou příležitost hráči širšího kádru," uzavřel Luboš Holý.

Branka: 55. Holeček vlastní. Poločas: 0:0.
Český Brod: Polomský – Balík (66. Smola), Hrdlička, Šmejkal, Carda – Makovský, Michálek, Suk (75. Gajdasz), Slicho, Medek – Moravec (85. Hanzl). 

(Mojmír Strachota jun)