„Po nevydařeném zápase v Hradci Králové jsme se utkali na pěkném trávníku hlavního hřiště s dalším velice silným celkem z čela tabulky. Podle toho to vypadalo i na hřišti. Hráči Pardubic měli převahu a hra se po většinu dobu odehrávala před naší brankou," uvedl trenér Zdeněk Doležal.

„Velice často a přesně stříleli z větší vzdálenosti, naši brankáři byli neustále v permanenci. I přes devět obdržených branek však mohu být 
s jejich výkonem spokojený. Mrzí mě, že jsme nedokázali proměnit ani jednu šanci, které přicházely po rychlých brejcích. Naše snažení končilo většinou na nepřesné finální přihrávce nebo na nedůrazném zakončení. Škoda, že nám chybělo několik našich důležitých hráčů jako Machurka, Koudela, Koděra, zápas by byl určitě vyrovnanější. I přesto jsme podali mnohem lepší a důstojnější výkon než v minulém kole. Potěšily mě výkony Plivy, Holuba, Vymazala a mladíků Škorpila, Vondráčka, Tomana, Čábelky a Šebesty, což jsou hráči z kategorie U12," dodal Doležal.

Jeho tým si pořádně ani neodpočinul a již ve čtvrtek nastoupí k dalšímu zápasu. Tentokrát ve Svitavách.

Další těsná porážka

Měli za úkol zapomenout na drtivou porážku od Hradce Králové a pokusit se napravit reputaci. Proti Pardubicím se jim to částečně povedlo. Mladí fotbalisté FK Kolín (U12) soupeře přestříleli, nakonec ale prohráli smolně 3:5.

„Podzimní porážka v Pardubicích byla jen těsná, takže tentokrát jsme chtěli naklonit misky vah na naši stranu. Byť jsme byli oslabeni, tak to určitě bylo v našich silách. Oba týmy ukázaly velké odhodlání a bojovaly ze všech sil," uvedl asistent Miloš Vrkota.

Kolín nastoupil do zápasu bez svých některých opor, což se na konečném výsledku také projevilo. „Absence klíčových hráčů se projevila zejména ve druhé půli. Čtyři kluci se vrátili po zranění, dva utkání odehráli přes nemoc a dva utkání před tím za třináctku. Tím, že se utkání hrálo ve vysoké tempu, bylo jasné, že nebudeme stačit," podotkl Vrkota.

„Škoda, že se nám nepodařilo nastoupit kompletní, rozhodně jsme na Pardubice měli, místo toho máme na kontě další těsnou a zbytečnou porážku," dodal.
Další možnost vylepšit si dojem z poslední doby budou mít mladí Kolíňáci již ve čtvrtek, kdy hostují na hřišti Svitav.

Branky: Michálek 2, Buřič. Poločas: 2:1.
Sestava  A: Čábelka – Klas, Záhora, Batelka, Robovský, Konyvka, Snížek, Nykodým, Němec, Trojan. Sestava B: Šebesta – Škorpil, Pokorný, Čáp, Toman, Buřič, Tůma, Michálek.